OFYR & The Bastard in Open Vuur

Buiten is het nieuwe binnen. Ongeacht de locatie en het seizoen, er gaat niets boven buitenkoken. In Open Vuur gaan onze chefs Dominique en Jord dan ook aan de slag met The Bastard kamado en het OFYR kooktoestel, waarbij ze njam!-kijkers voorzien van inspiratie om buiten te koken in eigen tuin.  


Kamado-koken met The Bastard
Grillen, koken, roken of sudderen, het is allemaal mogelijk met de kamado van The Bastard. Kamado’s vinden hun oorsprong in een Aziatische manier van koken in keramiek. De laatste jaren is deze methode steeds populairder geworden, onder andere door de controle over de temperaturen en de veelzijdigheid in kooktechnieken. De kamado van The Bastard is in verschillende formaten verkrijgbaar. Daarom maakt het dus niet uit of je wilt koken in de tuin, op het balkon of dat je het toestel meeneemt op vakantie: er is een Bastard voor ieder moment!

De gebruikte materialen maken van The Bastard een veelzijdige en efficiënte houtskoolbarbecue. Dankzij het perfect isolerende cordierietkeramiek kunnen namelijk snel stabiele kooktemperaturen tussen 50 °C en 350 °C worden bereikt. Zo kun je eenvoudig experimenteren met allerlei bereidings- en kooktechnieken: van zeebrasem, pizza, paella en kip aan ’t spit tot het onbetwistbare runderribstuk of chocoladefondant. 


Of je nu een amateur bent of professioneel kookt in een toprestaurant, in deze kamado kook je eenvoudig voorgerecht tot nagerecht zonder nog een voet in de keuken te hoeven zetten. 

OFYR
De OFYR is verre van een traditionele barbecue. Dit kooktoestel maakt gebruik van een plancha-achtige kookmethode, wat betekent dat een stalen kookplaat wordt verhit door een open vuur. Het grote kookoppervlak van de OFYR maakt het mogelijk om complete maaltijden, inclusief bijgerechten, tegelijkertijd te bereiden. De ingrediënten worden hierbij op hoge temperatuur dichtgeschroeid, wat zorgt dat ze heerlijk knapperig aan de buitenkant zijn en mals aan de binnenkant.   

Met haar open vuur en vorm, nodigt het OFYR kooktoestel uit om samen te koken. Zo staat er niet langer iemand alleen bij de grill, maar kook je het eten samen in eigen tuin. Daarbij hoef je niet alleen op de kookplaat te koken, maar kun je jouw kookervaring ook uitbreiden door verschillende accessoires uit te proberen. Van grills en spiezen tot een rotisserie set en een pizzaoven, met het open vuur en verschillende accessoires is het koken met OFYR altijd een spektakel.

De perfecte match voor de buitenkeuken

Hoewel The Bastard kamado en het OFYR kooktoestel compleet verschillend zijn, blijken de twee verschillende kooktoestellen de perfect combinatie van slowcooking en showcooking. Terwijl de crumble alvast bakt in The Bastard, entertain je de gasten ondertussen met lekkere hapjes op de OFYR. Ook vullen de toestellen elkaar goed aan. Zo geef je vlees die heerlijke rokerige smaak in de kamado, en plaats je het voor een finishing touch op de OFYR voordat je het vlees serveert. Of je nu graag samen kookt of je kookkunsten wilt demonstreren, op deze kooktoestellen kun je jouw creativiteit de vrije loop laten gaan.  

Lees ook...