OFYR & The Bastard in het nieuwe seizoen van Open Vuur

Het BBQ seizoen is opnieuw begonnen. Tijd om chefs Dominique Persoone en Tom Degroote nog eens met vuur te laten spelen in het nieuwe seizoen van Open Vuur. Dit jaar nemen ze chef Sam d’Huyvetter mee op pad. Zoals steeds hebben ze hun goede vrienden The Bastard en OFYR mee om het beste van zichzelf te geven. 

In Open Vuur inspireren de chefs je met tal van toegankelijke BBQ recepten met een hoog rock-and-roll gehalte, en laten ze je zien hoe je het beste kan halen uit je OFYR & The Bastard.

En ook wij doken in de wereld van outdoor cooking om jullie te helpen de juiste toestellen te gebruiken voor de juiste bereiding én het BBQ seizoen naar een (nog) hoger niveau te tillen. 

OFYR en The Bastard, een gouden combinatie! 

Hoewel je OFYR en The Bastard perfect op zichzelf kan gebruiken om een lekker resultaat te verkrijgen, zijn wij nog meer fan om ze samen in te zetten voor jouw outdoor cooking moment. De mix van show cooking en gezelligheid met OFYR, gecombineerd met de technische skills en de slow cooking capaciteiten van The Bastard, geeft buitenkoken een volledig nieuwe dimensie. 

Bij OFYR ligt het geheim in de sociale en interactieve kookervaring. Buiten koken wordt immers een culinaire beleving waarbij de chef en gasten samen genieten van het koken en eten in de open lucht, dankzij het cirkelvormige kookoppervlak, wat uitnodigt tot interactie. 

The Bastard springt er, als kamado barbecue, dan weer uit dankzij zijn technische finesse. Door het speciale cordieriet keramiek, waaruit het wordt gemaakt, kan The Bastard zeer hoge temperaturen aan en houdt het de warmte constant dankzij de isolerende keramische binnenbekleding. Dit maakt het mogelijk om te grillen, bakken, roken en stoven met zeer grote precisie. 

De perfecte outdoor cooking night 

Kortom OFYR en The Bastard samen gebruiken zorgt voor de ultieme culinaire beleving waar wij helemaal warm van worden. Een perfecte BBQ avond ziet er voor ons dan ook als volgt uit: de gasten verzamelen zich gezellig rond de OFYR waarop de chef zalige hapjes, voorgerechtjes of zelfs zalige cocktails bereidt, zoals Sam zijn grilled orange don papa sour. Ondertussen doet The Bastard op de achtergrond het voorbereidend werk voor de langzaam gegaarde gerechten bij het hoofdgerecht, die het hoogtepunt van de maaltijd vormen. Denk maar aan de Entrecote met mergpijpen of kwartel zonder kop van Dominique. En terwijl iedereen aan tafel smult van het hoofdgerecht, wordt in alle rust het dessert voorbereid door jouw rechterhand, The Bastard. Onze favoriet zijn ongetwijfeld de Cinnamon rolls van Tom Degroote uit Open Vuur!

De mogelijkheid om te roken, stoven en grillen met ultieme precisie van The Bastard betekent dat je complexe gerechten kunt maken die een wow-factor hebben. En dat terwijl je tijdens het maken van je hapjes gewoon bij je gasten rond de OFYR kan staan. Win-win! 

Dus of je nu een doorgewinterde chef bent of een enthousiaste amateurkok, deze twee merken maken van elke outdoor maaltijd een onvergetelijk feestje.

WIN WIN WIN

Wil jij graag alle kneepjes van het vak leren, dan hebben we goed nieuws voor jou want in samenwerking met OFYR & The Bastard maak je kans op een workshop met gerechten uit het programma door Tom Degroote. Wees snel en doe mee, succes!

Lees ook...