NONA, NO ALCOHOL, NO COMPROMISES

Een mooie zomeravond. Je zit op een terrasje met vrienden. Bijpraten, lachen en genieten van een verfrissend drankje. De ene vriend bestelt een cocktail, de andere een gin-tonic en jij vol hoop een mocktail. En terwijl je vrienden genieten van hun heerlijke drankjes, zit jij daar, alweer eens, met een smaakloos, gesuikerd of saai drankje. Moet dit dan een volwaardige vervanger van een lekkere cocktail voorstellen? 


Exact hetzelfde overkwam Charlotte Matthys, oprichtster van NONA Drinks. Keer op keer werd ze teleurgesteld door het gebrek aan smaakvolle en kwalitatieve alternatieven voor onze geliefde cocktails. En zij was zeker niet de enige. Al snel ontstond na die ene avond bij haar het idee om een kwaliteitsvolle non-alcoholische drank te ontwikkelen. Het uitgangspunt bij die zoektocht was steeds dat smaak, kwaliteit en beleving nooit de dupe mogen zijn wanneer je beslist geen alcohol te drinken. 

Charlotte, zelf bio-ingenieur, begon meteen te experimenteren met kruiden en het distillatieproces. Fan van kruiden en planten is ze al van kinds af, doordat ze opgroeide nabij een natuurreservaat. Haar woonkamer werd omgedoopt tot, wat soms leek op, een echt drank- en kruidenlaboratorium. Tijdens het zoeken naar de perfecte smaak werkte Charlotte vaak samen met chefs, barmannen en gin fans, om een perfect uitgebalanceerd smakenpallet te verkrijgen. Met hun hulp kwam ze tot een alcoholvrije spirit met een dominante citrussmaak die gevolgd wordt door een kruidige toets.

En na een jaar van mixen en proeven was daar dan eindelijk NONA June: de eerste Belgische alcoholvrije spirit. NONA is het Latijnse woord voor negen en staat voor de 9 kruiden die deel uitmaken van de spirit. June is dan weer een verwijzing naar de jeneverbes, niet geheel toevallig het hoofdingrediënt van gin en van NONA June. 

De eerste 1000 flessen, die allemaal met de hand werden gelabeld, waren in no-time uitverkocht. Bij haar eerste klanten waren zelfs toprestaurants, zoals The Jane en OAK. Vandaag kan je NONA June vinden in enkele van de beste restaurants en bars in maar liefst vijf verschillende landen. NONA June wordt gebruikt om klassevolle alcoholvrije cocktails te maken of kan zelfs puur gedronken worden met ijs.

Dankzij NONA June kan je in een mum van tijd een heerlijke alcoholvrije cocktail toveren voor jezelf bij jou thuis. Je hoeft je niet meer te limiteren tot cocktails mét alcohol als je op zoek bent naar smaak en beleving. Gedaan met compromissen sluiten! Heb je zelf zin gekregen om NONA June te proeven en hier een lekkere cocktail mee te maken? Neem een kijkje op hun website voor meer informatie en de verkooppunten.  Ook op hun Instagrampagina en Facebookpagina kan je terecht voor meer inspiratie.

Ook wij bij njam! houden wel van een lekkere alcoholvrije cocktail op basis van NONA June. Zo gingen Jeroen De Pauw en Dominique Persoone aan de slag met NONA June in De Zomerkeuken! Zelf proberen? Ontdek hier onze recepten!