Njam!-chefs geven culinair voorsmaakje van Lekker Klassiek!

Vandaag gaven Roger van Damme, beste patissier ter wereld en de Siciliaanse topchef Peppe Giacomazza in Schelle alvast een exclusief culinair voorsmaakje aan de pers van wat er te gebeuren staat op Lekker Klassiek in De Schorre op 25/8. Lekker Klassiek is een uniek festival dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!-niveau in aanwezigheid van de njam-chefs.

Naast Roger en Peppe wordt het festival ook op smaak gebracht door Johan Segers, Dominique Persoone, Jan Buytaert, Michaël Vrijmoed, Bart Desmidt, Jan Tournier, Dagny Ros, Steffi Vertriest, Quyên Truong Thi, Julie Baekelandt, Jeroen De Pauw en Manuel Wouters

Pasta Carbonara rossa met pancetta van Peppe Giacomazza


Brusselse wafel met crème chantilly en crumble van speculaas

Daarnaast maakten we met enige trots bekend dat Eén-gezicht Kobe Ilsen de tweede editie van Lekker Klassiek zal presenteren.

Kobe Ilsen: "Ik was er bij de 1e edite van vorig jaar ook bij als bezoeker en heb toen heerlijk genoten van het festival. De zon erbij, lekker eten en alleen maar mooie muziek. Een feest voor alle zintuigen. Ja, daar moest ik gewoon opnieuw bij zijn en dan is het heel leuk om dat als presentator te doen!"

Gert Verhulst: "Ik ben heel blij dat Kobe op onze vraag is ingegaan om gastheer te zijn van Lekker Klassiek. Hij is de geknipte persoon om dit unieke festival in een sfeervol zomers kader aan elkaar te praten. Lekker Klassiek is een toegankelijk festival met culinaire hoogstandjes en klassieke muziek voor een breed publiek."

Na een succesvolle eerste editie van Lekker Klassiek, zijn Studio 100, het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en de Provincie Antwerpen dan ook bijzonder trots dat er deze zomer een nieuwe editie van dit bijzondere festival wordt georganiseerd. Deze tweede editie van Lekker Klassiek zal plaatsvinden op zaterdag 25 augustus. Ook deze keer zal niemand minder dan Jef Neve de artistieke leiding op zich nemen. De line-up van de verschillende podia is ondertussen ook reeds gekend: het wordt een mix van sterkhouders van vorig jaar (met pianist Liebrecht Vanbeckevoort, Dirk Brossé, O’Brass en solisten Ana Naqe, Agris Hartmanis en Anja Van Engeland) en veelbelovende nieuwe namen (met violist Peter Bogaert, Pulse Percussion, Rietenkwintet, celliste Amber Docters van Leeuwen en solisten Denzil Delaere en Hanne Roos). Hoogtepunt van de avond wordt opnieuw het grootse 1,5u durende slotconcert met heel wat solisten onder begeleiding van het symfonisch orkest La Passione olv Dirk Brossé.

Lekker Klassiek is een uniek concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!-niveau. Vorig jaar werd dit concept door het aanwezige publiek fel gesmaakt. Het bleek een schot in de roos. De reacties bij zowel artiesten en chefs als bij de meer dan 3.500 bezoekers waren unaniem lovend.

Bekijk hieronder de aftermovie van vorig jaar.


Lekker Klassiek
zaterdag 25 augustus 2018 Van 11u30 tot 0u00
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom
Tickets & info via www.lekkerklassiek.be

Lees ook...