Naar Ibiza met Steffi Vertriest: 6 adresjes om te ontdekken

Steffi Vertriest is onze healthy foodie en njam!-presentatrice van ‘De gezonde goesting’. Steffi zorgde er met haar energieke en toegankelijke stijl voor dat gezond eten voor velen ook “cool” werd. Groenten, fruit, zaden of noten: ze maakt er de heerlijkste recepten en drankjes mee. Maar Steffi is een bezig bijtje en doet veel meer dan recepten creëren. Ze geeft ook boeken uit, heeft een eigen theelijn (Ambar Tea) en is actief bezig met zingen, sport, beauty en yoga. Bovendien is Steffi verliefd. Verliefd op het Spaanse eiland Ibiza, waar ze steeds meer tijd doorbrengt. Voor het artikel van deze week vroegen we Steffi waar we dit jaar zeker moeten zijn op Ibiza. 

Dag Steffi, het is weer even geleden sinds ons laatste gesprek. Hoe is het met jou ondertussen?

Zeer goed! Het is een best drukke periode geweest. Ik heb twee boeken gepubliceerd: een kookboek van “Bye Bye Cheeseburger” en het boek “De kracht van gedachten”. Ook mijn eigen theelijn “Ambar” werd dit jaar uitgerold en daarin heb ik veel tijd en energie gestoken. Gelukkig kan ik terugvallen op een super fijn en gemotiveerd team die me bij deze projecten bijstaan. Last but not least: mijn blog heeft een volledige make-over gekregen en we leggen vandaag nog meer de focus op leuke content. 

Zoals steeds een drukke agenda. We vernamen dat je trouwens meer en meer tijd doorbrengt op Ibiza. Kan je ons daar wat meer over vertellen?

Graag zelfs (lacht)! Ik ben zoals vele mensen enkele jaren geleden verliefd geworden op Ibiza. Ik kwam er een eerste keer in 2014 en voelde er echt iets speciaals. Ik zei toen reeds: dit is een plek waar ik ooit wil wonen. Dat het zo snel zou gaan, had ik toen echter nooit durven dromen. Ik zag het eerder als een lange termijnproject voor binnen 10 of 15 jaar. Door de coronacrisis heb ik echter beseft dat je eigenlijk best veel online kan doen en is alles in een stroomversnelling gekomen. Bovendien werd het “you only live once” gevoel steeds sterker en dat heeft ervoor gezorgd dat ik de stap sneller heb durven zetten. Als je iets echt wilt, moet je er gewoon voor gaan. Ik ben in september 2020 dan ook gaan samenwonen met twee meisjes uit Londen en New York die ik hier heb leren kennen. We huren samen iets in het gezellige dorpje Santa Gertrudis. En dat valt echt super goed mee. Het werkritme is hier natuurlijk wat anders, maar ik werk vaak vanuit een co-working space waardoor je je toch wat gemakkelijker aan de normale werkuren kan aanpassen. 

Nu we eindelijk terug wat meer kunnen reizen, zijn we benieuwd naar enkele van jouw favoriete (nieuwe) plekken op het eiland. Kan je deze met ons delen? 

Graag, here we go:

  • Casa Maca: dit restaurant is ‘het van het’ momenteel. The rich & famous komen er en dat vertaalt zich ook wel in de prijzen. Maar het is echt de moeite. Je hebt er een heel mooi zicht op de oude stad van Ibiza en de sfeer is er op en top ‘chique bohemian’. Ze bereiden er veel op grote grillvuren: van mooie stukken vlees tot prachtige groentebereidingen. Tip: probeer er zeker de gelakte aubergine, en boek ruim op voorhand. 
  • A Mi Manera: deze zaak werd recent overgenomen en de keuken is er nu van een veel hoger niveau. Er wordt een soort fusion Italiaanse keuken geserveerd. De sfeer is hier ook heel bijzonder, zeer gezellig en niet té chique. Het is er ook niet goedkoop, maar zeker de moeite waard.
  • La Paloma blijft mijn lievelingsadres voor de lunch. Ze bereiden er veel gerechten met groenten uit de eigen tuin en het kader is fantastisch. Zeker proeven: de soba noodles salad, overheerlijk!
  • N° 74 L'atelier is een bijzonder adres in het dorpje waar ik woon, Santa Gertrudis. Hier moet je zijn voor een heerlijk ontbijt en … thee! Goede thee is niet gemakkelijk te vinden op Ibiza, maar hier dus wel. Er is ook een winkeltje aan, het is er gezellig zitten en je kan er regelmatig ook workshops volgen. Een all-in-one stop!
  • Locals Only: dit is een pareltje in de oude stad van Ibiza. Ze werken hier alleen met lokale producten en drijven die filosofie heel ver door. Het zijn eenvoudige, maar overheerlijke gerechten, met liefde bereid. En dat proef je.
  • Las Puertas del Cielo: dit is eigenlijk een plekje dat ik het liefste voor mezelf zou willen houden (lacht)! Het is immers een van de allermooiste plaatsen op Ibiza om naar de zonsondergang te kijken. Je zit er rustig, eet er typisch Spaans, en dat met een fenomenaal uitzicht. Genieten!

Dat gaan we zeker doen, bedankt Steffi!

Sven van de njam!-redactie 

Lees ook...