Mill Hill nieuw concept van Manuel Wouters

Met een restaurant in countryclubstijl in het groene Kasterlee toont Manuel Wouters opnieuw zijn drive om het horecalandschap te verrijken. In Antwerpen zette hij in 2000 met de intieme en chique cocktailbar Sips de standaards voor een nieuwe format in het uitgaansleven. Met Mill Hill in Kasterlee creëert hij opnieuw een karakteristieke en innoverende zaak. Het resultaat van een kruisbestuiving tussen countryclub, brasserie, wijn- & cocktailbar én gelateria.

Manuel Wouters heeft een knack voor verfijning, stilering en durf. Met cocktailbar Sips gaf hij aan het begin van deze eeuw de eerste aanzet tot creatief cocktailwerk in ons land. Jarenlang was hij op internationale gerenommeerde cruiseboten als bartender en mixologist actief geweest. In Sips kreeg hij een vaste bodem onder de voeten. En die heeft hij nog steeds. In de Antwerpse cocktailbar superviseert hij nog steeds het creatieve werk om Mill Hill voldoende aandacht te kunnen geven. Een vervallen, ruim gebouw met mini golf en tennisterreinen in Kasterlee toverde hij om in een gestileerde brasserie met hoog countryclub- en designgevoel inclusief fraai terras dat voor iedereen toegankelijk is. Net zoals bijna twintig jaar geleden in cocktailbar Sips slaat hij hier qua sfeer, looks en uitstraling een heel eigen gesofisticeerde en tegelijkertijd toegankelijke toon die wellicht eveneens navolging zal kennen.

Mill Hill nodigt uit om een minigolfballetje te slaan, terrasje te doen of een pas gedraaid ijsje in de professioneel gestructureerde gelateria te halen. Je kan even goed in het elegante designinterieur genieten van fingerfood, krokante veggie lasagne, Mechelse koekoek aan het spit of vers gemaakte patisserie. Aangevuld met een zorgvuldig geselecteerd aanbod aan wijn en bieren… en uiteraard is er ruime keuze aan cocktails, whisky, gin en rum.

Mill Hill biedt dus vele ontspanningsmogelijkheden. Vooral de manier waarop die homogeen gestileerd vorm hebben gekregen en rustig in elkaar overvloeien karakterisen Mill Hill als een innoverend conceptueel geheel. “Daarvoor hebben we het gebouw volledig gestript en de minigolf in nieuw fris groen heraangelegd,” aldus Manuel Wouters. Omdat de gemeente Kasterlee meteen aanvoelde dat Mill Hill voor de omgeving een nieuwe publiekstrekker zou worden, werd Manuel Wouters gevraagd om één van de vier bestaande tennisterreinen te herbestemmen tot parking. En zo geschiedde.


Beoordeling