Meer water drinken met SipWell

“Je start vol goede moed aan de dag en stort je op je werk of je taken. Voor je het weet is de dag al bijna om en besef je dat je nog bijna geen water gedronken hebt.” Herkenbaar? Voor veel mensen wel want maar liefst één op de drie Belgen drinkt te weinig water. En dat kan voor problemen zorgen. Waarom water zo belangrijk voor ons is en hoe je jezelf kan aanzetten om meer water te drinken? We leggen het je graag uit! 

Ons lichaam bestaat voor meer dan 60% uit water en die hoeveelheid moeten we dagelijks op peil zien te houden. Doe je dat niet voldoende dan droogt je lichaam uit en kan je last krijgen van allerlei kwaaltjes zoals bonzende hoofdpijn, vermoeidheid en futloosheid. Om dat te voorkomen is het aangewezen om elke dag ongeveer 1,5 à 2 liter water te drinken. Zo blijf je fit en vitaal én verminder je bovendien de kans op hartfalen, blaas- en darmkanker en nierstenen. 

Nu je weet hoeveel water je best drinkt op een dag is het nog een kwestie om er voor te zorgen dat je het ook effectief doet. Wij helpen je graag op weg met enkele tips: 

  • Water zien is water drinken! Een waterkoeler van SipWell is hier bijvoorbeeld ideaal voor. Hij past niet enkel op kantoor, het is ook een handig hulpje in huis. Zo heb je op elk moment van de dag lekker fris water van bronkwaliteit bij de hand en in het zicht staan. Ontdek hier welke waterkoeler geschikt is voor jou
  • Pimp je water met verse kruiden, vers fruit of een fruitig smaakje voor wat variatie. 
  • Drink je weinig water maar wel veel frisdrank? Limiteer de opties die je in huis hebt zodat je vaker geneigd zal zijn om voor water te kiezen.
  • Hou bij hoeveel water je drinkt per dag dankzij de Smart Cup van SipWell en de bijhorende app. Deze leuke beker heeft een activity tracker die bijhoudt hoeveel water je al gedronken hebt en zoemt wanneer het tijd is om meer te drinken. Super handig toch? 

Meer weten over de waterkoelers van SipWell? Ontdek alle info op sipwell.com

Ook onze chefs vinden het belangrijk om genoeg water te drinken. Daarom maakt Steffi Vertriest in De Zomerkeuken een heerlijke mocktail met SipWell water. Benieuwd naar dit programma en de recepten? Klik dan hier