Kom proeven van gastronomische talenten op het culinair festival Smaakmeesters

In het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 oktober organiseert de stad Antwerpen in samenwerking met gepassioneerde horecaondernemers de zesde editie van het culinaire festival ‘Smaakmeesters’. Kom heerlijk tafelen bij de deelnemende zaken en laat je verwennen door hun Smaakmeesterssuggesties. In het historisch centrum, op het Eilandje en op het Zuid zijn er tal van activiteiten gepland. Wat er zoal te beleven valt? Dat lijsten we hieronder even op! 

Smaakmeesters­suggestie

Bij alle deelnemende Antwerpse horecazaken kan je op zaterdag 3 en zondag 4 oktober terecht voor een speciale Smaakmeesterssuggestie! Zij toveren met hun gastronomisch vakmanschap een culinair hoogstandje op je bord of in je glas. Van experimentele ontdekkingen tot gerenommeerde klassiekers, van tongstrelende gerechten tot oogverblindende cocktails. Benieuwd waar je overal terecht kan? Klik dan hier

Blind Tasting

Aan het MAS ben je welkom op een Blind Tasting — in een volledig verduisterd pop-up restaurant kan je blind proeven van verschillende hapjes — geserveerd door Smaakmeester Sir Anthony Van Dijck. Kom proeven, voelen, ruiken,… maar zonder te kijken. Kan jij raden wat er op je bord ligt? Reserveren is niet nodig dus ga er zeker eens langs. 

Smaakmeesters Kookdemonstraties

Op de Groenplaats kan je terecht voor kookdemonstraties van verschillende Smaakmeesters. Deze worden door een presentator geanimeerd en zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Na de demonstratie heb je de mogelijkheid om de lekkernijen te proeven. Leuk om zo wat nieuws te ontdekken! 

Cocktails @ home

Ooit al gedroomd om zelf je eigen cocktails te shaken? Onder begeleiding van een professional? Dan is dit je kans. Bestel een Smaakmeesters cocktail pakket voor 2 personen dat aan huis geleverd wordt. Vanuit cocktailbar BelRoy’s aan het MAS volg je de livestream en brouw je zelf de Rose Garden cocktail (BelRoy's Vodka, veenbessensap, citroen, siroopje van druif en rozemarijn en aquafaba). Een Fris-fruitig-kruidige smaak, met een licht bittertje en mooie zoet-zuur balans. En 100% Antwerps!

Secret Cinema @ home

Stel je voor: je kijkt een film waarin een heerlijk gerecht wordt bereid en je krijgt er op slag goesting in… Wel, met de foodboxen van Secret Cinema @ home krijg je een 3-gangenmenu met zo goed als kant-en-klare gerechten uit de film ‘Julie & Julia’. Deze Amerikaanse drama/komedie met Meryl Streep kan je (gratis) streamen via Netflix. Een begeleidende brief zal toelichting geven bij de gerechten en hoe deze opgewarmd en gedresseerd moeten worden. De foodbox is in samenwerking met restaurant Fiera. Benieuwd wat er op het menu staat?
- Voorgerecht: Bruschetta’s met tapenades
- Hoofdgerecht: Boeuf Bourguignon met gebakken krieltjes
- Nagerecht: Kaasplankje en Reine Sabe chocolate cake
Hmm wij kunnen al niet meer wachten om hiervan te proeven! 

Nog een extra reden nodig om naar Smaakmeesters te komen? 

Tijdens het Smaakmeesters-weekend kan je meespelen met een wedstrijd. Je maakt kans op een van de 150 bons ter waarde van €50, te besteden bij een Smaakmeester naar keuze om ook na het weekend de Antwerpse keuken nog verder te ontdekken. Hoe kan je deelnemen? Dat ontdek je bij de Smaakmeesters zelf op zaterdag 3 en zondag 4 oktober! Tijdens het weekend kan je in alle deelnemende zaken een QR-code vinden met meer info over de wedstrijd. Waar wacht je nog op?

Gratis vervoer tijdens het weekend 
Bovendien is er gratis vervoer tijdens het Smaakmeesters-weekend in Antwerpen. Je springt tussen 12 uur en 18 uur kosteloos in een elektrische tuktuk of fietstaxi op 1 van de 3 opstapplaatsen. 

Ontdek alle informatie over dit culinaire festival hier