Keukengeweld voor Jong én Oud(er)

Niet jong maar toch zin in Keukengeweld? Wij hebben de tips! Vorige maand werd de mooie selectie van Jong Keukengeweld-chefs bekend gemaakt door minister Ben Weyts. Jongeren tussen 18 en 30 jaar kunnen met deze formule goedkoper gaan lunchen of dineren bij verschillende jonge topchefs in heel het land. Fantastisch initiatief, maar de (iets) oudere leden op de njam!-redactie eten ook graag! Wij maakten voor hen – en alle iets ‘oudere’ foodies – een selectie van restaurants met een jonge chef waar je ook boven de 30 lekker en voordelig kan eten. Want Keukengeweld is er voor iedereen ;-).

Melchior (Tienen)

Gilles Melchior werkte onder meer bij Hof van Cleve en bij Jeroen Meus. De getalenteerde dertiger opende dit jaar zijn eigen restaurant in Tienen en kreeg direct veel lof van de gastronomische kenners. Er is een leuke à la carte met zowel klassiekers als meer creatieve bereidingen, en de lunch (3 gangen) kost er (voor iedereen) slechts 32 euro!

Zappaz (Leuven)

Zappaz is een vrij nieuw restaurant gelegen aan de rand van Leuven. De jonge chef Seppe Dezeure kookt er samen met zijn jong en dynamisch team creatief en op hoog niveau. Ze serveren er ‘gastro-tapas’ en ’s middags kan je er al lunchen vanaf 22 euro.

Soma (Antwerpen)

Soma is een nieuw restaurant dat je kan ontdekken in Antwerpen. Aan het roer in dit restaurant vind je het koppel Adriana Zafiris en Frederic Chastro. Zij serveren een internationale keuken met knipogen naar maar liefst vier keukens: de Belgische, de Franse, de Griekse en de Colombiaanse. Een lunch in 3 gangen kost hier – ook voor 30-plussers – 35 euro.

Restaurant 6 Zinnen (Hasselt)


Restaurant 6 Zinnen is gelegen in het centrum van Hasselt. Chef Jan Wouters staat er aan het fornuis en wordt in de zaal bijgestaan door zijn vrouw Karoline Juvyns. Met 6 Zinnen maakte het jonge koppel hun culinaire droom waar. Lunchen in 3 gangen kan er vanaf 34 euro.

Fleur de Lin (Zele)

In Zele in Oost-Vlaanderen kunnen zowel jonge(re) als oude(re) fijnproevers terecht bij Fleur De Lin. Chef Lode de Rover kookt er verfijnd en won al verschillende culinaire prijzen. Zijn vrouw Barbara zorgt voor de bediening. Ook hier dus een jong koppel dat indruk maakt! Een lunch in 3 gangen kost er 39 euro.

Humus (Brussel)

Chef Nicolas Decloedt werkte onder meer bij In De Wulf in Dranouter, Mugaritz in San Sebastian, en Bon Bon in Brussel. Vandaag kookt hij in zijn eigen restaurant Humus in Elsene. Hij serveert er een pure keuken met veel groenten en fruit, die je kan pairen met cocktails. En dat allemaal aan spotprijzen: de driegangenlunch kost er slechts 23 euro.  

Sven van de njam!-redactie