Isio 4, een gezonde keuze

Wie in de supermarkt al eens voor het rek met olieën heeft gestaan, heeft het ongetwijfeld al gemerkt. De keuze is enorm. Olie is dan ook niet weg te denken uit onze keuken en wordt in heel wat bereidingen gebruikt. Aangezien de meeste olieën grotendeels uit gezonde vetten bestaan, zijn ze dus een belangrijk onderdeel van ons dagelijks voedingspatroon. Toch blijft het belangrijk om niet de eerste de beste olie mee naar huis te nemen. Zo kies je best voor een 100% zuivere olie die ook geschikt is voor warme bereidingen, Isio 4 bijvoorbeeld. Beschikbaar in de supermarkten van Delhaize en Carrefour.

Wat is Isio 4? 

Isio 4 is een kwaliteitsproduct dat bestaat uit een unieke combinatie van vier verschillende plantaardige olieën (zonnebloemolie, koolzaadolie, Oléisol en druivenpitolie). Deze olie is uitermate geschikt om gerechten zoals salades op smaak te brengen maar kan ook gebruikt worden voor warme bereidingen. Denk maar aan bakken, braden en zelfs frituren. Deze olie heeft als troeven dat ze heel wat vetzuren bevat die onmisbaar zijn voor een goede werking van onze organismen en ze respecteert steeds de eigen smaak van de ingrediënten waarmee ze gecombineerd wordt. Isio 4 is verkrijgbaar in een gemakkelijke knijpfles met doseerdop die ultra handig is voor een gecontroleerde dosering. Daarnaast bestaat de verpakking uit 100% gerecycleerd plastic en is ze ook opnieuw recycleerbaar.

Isio 4, goed voor de gezondheid

Isio 4 bevat vier voedingsstoffen die essentieël zijn voor ons: Omega 3, Omega 6, Vitamine E en Vitamine D. Dat maakt dat deze olie een gezonde keuze is. Omega 3 en omega 6 dragen bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Isio 4 is verrijkt met Vitamine D, wat bijdraagt aan een normale werking van het immuunsysteem. Vitamine E draagt bij tot het beschermen van onze cellen tegen oxidatieve stress (de aanvallen van vrije radicalen op onze cellen).

Aan de slag met Isio 4 

Isio 4 kan dus ingezet worden bij alle bereidingen waarbij een goede vetstof nodig is: in een braadpan, in de friteuse, in de wok of om vlees of vis te bedruipen in de oven. Wat koude bereidingen betreft, kan Isio 4 ingezet worden in vinaigrettes, marinades, dressings, mayonaise en al zijn afleidingen, en zelfs als vetstof in ijsbereidingen.

In het nieuwe njam!-programma Lekker Lang Leven gaat ook chef en diëtist Michaël Sels aan de slag met Isio 4. Ontdek zijn recepten hier!