Ideaal hulpje bij het mealpreppen: De FoodSaver

In het nieuwe programma Het Weekmenu gaan de njam!-chefs aan het mealpreppen. Ze bereiden telkens vier gerechten die gemakkelijk op voorhand klaar gemaakt kunnen worden zodat je tijdens de week in no time lekker eten op tafel kan toveren. Hiervoor maken ze gebruik van een handig hulpje: De FoodSaver!

Wat is De FoodSaver?

De FoodSaver is een vacumeermachine die de mogelijkheid bied om groenten, fruit, vis, vlees, noten, koffiebonen en zo goed als elke andere soort voedingswaren luchtledig te bewaren.  Maar liefst 97% van alle zuurstof wordt onttrokken aan producten waardoor ze op een natuurlijke wijze tot vijf maal langer vers en lekker blijven. Naast het tot vijf maal verlengen van de houdbaarheid en versheid heeft het vacuüm trekken van bereid of onbereid eten nog tal van voordelen: het voedsel behoudt zijn oorspronkelijke geur en textuur, het blijft vrij van bacteriën en vriesbrand in de diepvries is onmogelijk. 

Hoe gebruik je De FoodSaver?

Hoe werkt de FoodSaver dan precies? Om je product vacuüm te trekken steek je het in één van de plastic zakken die bij het toestel geleverd worden of die je zelf kan maken met de rol plastic in het toestel. Vervolgens plaats je de open zijde van de plastic zak in de vacuümkamer en sluit je het toestel. Je hoort dan de vergrendeling dichtklikken. Kies vervolgens de juiste voedsel- en snelheidsinstelling via de knopjes bovenaan op het toestel en druk op de seal knop. Zodra de lampjes doven is het product volledig vacuüm getrokken en kan je het bewaren in de koelkast of diepvriezer. Bij het vacumeren van voedingsmiddelen denken we meteen aan groenten, vis of vlees. Maar wat met koekjes, crackers of zelfs chips? Ook die kan je langer krokant houden door ze vacuüm te trekken in een Fresh Food Container. Door een slangetje aan de FoodSaver te koppelen kan je de voedseldozen individueel vacumeren.

De FoodSaver in de keuken

Buiten voor het langer vers houden van voedsel heeft de FoodSaver nog een aantal andere handige toepassingen in de keuken. Zo kun je de vacuümzakken ook gebruiken om je vlees in een handomdraai in te marineren of stoom of gaar je je producten sous vide waardoor het zeer mals wordt en de perfecte cuisson heeft.

WIN WIN WIN

Zin om zelf ook aan de slag te gaan met de FoodSaver? Dan hebben we goed nieuws! Njam! schenkt namelijk twee maal een FoodSaver FSV017 weg. Meedoen kan hier: Win een FoodSaver. Veel succes!

Klik hier voor nog meer info over de FoodSaver!