Handige keukentools van Philips in de kijker

In het gloednieuwe programma ‘In de mix’ gaat Jeroen De Pauw aan de slag met de handige keukentools van Philips. Hij test onder meer de ProMix-staafmixer uit waarmee hij een koud zuiders soepje met schelvis maakt, de Airfryer XXL waarin hij falafel klaarmaakt en de Pastamaker waarmee hij zelfgemaakte lasagne met gegrilde pompoen en geitenkaas bereidt.

1) ProMix-staafmixer met spiraalsnijder

Meer groenten en fruit eten? Gezonde snacks, maaltijden en on-the-go hapjes maken? Dat kan snel en eenvoudig met de nieuwe staafmixer van Philips. Je kan er je groenten mee mixen, hakken en snijden of je kan zelfs spiraalslierten maken met het nieuwste opzetstuk. Zo kan je alledaagse groenten moeiteloos verwerken tot mooi gekleurde en heerlijke groenteslierten en -noedels zonder koolhydraten. Je kan uit drie vormen kiezen: spaghetti, linguini of slierten. Bovendien extra leuk om kindjes meer groenten en fruit te leren eten door deze slierten te mengen met gewone pasta of ze gewoon zo te serveren in een slaatje.

Daarnaast kan je natuurlijk ook snel een smoothie mixen waarbij er een handige houder voor onderweg wordt meegeleverd. Of je kan een gezonde, verse soep maken met de bijgeleverde soepkom waarin je kan mengen en de soep ook in kan opwarmen. Erg handig én afwas besparend. Met de XL-chopper hak je eenvoudig uien, vlees, harde kaas, broodkruimels, knoflook, kruiden en meer fijn. Met de enkele of dubbele garde klop je slagroom en eiwitten. Of gebruik de dubbele mixer voor cakebeslag, aardappelpuree en zoveel meer. Kortom, een multifunctioneel toestel waar je alle kanten mee op kan.

In ‘In de mix’ maakt Jeroen De Pauw een origineel koud zuiders soepje met schelvis klaar. Zin om zelf ook uit te proberen? Het recept vind je hier. Bovendien maak je kans om een blender of een Airfryer te winnen! Doe hier mee met onze wedstrijd en maak kans. 

2) Airfryer XXL

De Airfryer XXL van Philips is een enorm veelzijdige toestel waarmee je kan grillen, bakken, frituren,… noem maar op. Je bereidt in no-time een gezonde maaltijd voor het hele gezin.

Met de Airfryer XXL kan je op een gezonde manier frituren met lucht en door een technologie die overtollig vet verwijdert. Je verkrijgt een optimale crispy bite maar zonder het extra vet omdat je nauwelijks olie hoeft te gebruiken. Dankzij de warme lucht worden gerechten gelijkmatig klaargemaakt, zelfs al worden de ingrediënten opeengestapeld. Het XXL toestel heeft een gezinsformaat en beschikt nu ook over een warmhoudmodus waarbij je ingrediënten tot wel 30 minuten warm blijven. Het toestel is eenvoudig in gebruik met 5 voorgeprogrammeerde programma’s. De Airfryer XXL is erg handig in ouderhoud want alle onderdelen zijn apart verwijderbaar en mogen in de vaatwasser.

Naast frituren kan je ook perfect groentjes stomen, vlees bakken, vis grillen of zelfs cake maken in de Airfryer XXL!

Jeroen De Pauw maakt falafelballetjes klaar in de Airfryer in ‘In de mix’. Het recept is hier terug te vinden. 

3) Pastamaker

Met de Pastamaker van Philips kan je eindeloos veel variëteiten aan verse pasta maken. Je kan kiezen uit 8 verschillende pastavormen: spaghetti, penne, fettuccine, lasagne, tagliatelle, pappardelle, engelenhaar en dikke spaghetti. Breng de pasta op smaak met bietensap, spinazie of gebruik welke soort bloem je maar wil.

In minder dan 10 minuten maak je al 2 tot 3 porties (250 g) pasta klaar. Verse pasta bereiden hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn en al helemaal niet lang te duren. Doe de ingrediënten in de pastamachine, kies een programma, de machine geeft aan wat je nog moet toevoegen door de automatisch ingebouwde weegschaal en laat de pastamachine het werk doen. Naast een ingebouwde weegschaal kneed het toestel ook automatisch je pasta tot een mooi deeg.

Je kan ook experimenteren met glutenvrije bloemsoorten of groenterijke pasta’s maken. Een gezond en vers alternatief voor kant-en-klare spaghetti.

In ‘In de mix’ inspireert Jeroen De Pauw met een eenvoudige verse lasagne met gegrilde pompoen en geitenkaas. Dit eenvoudige gerechtje tover je in geen tijd op tafel. Klik hier voor het recept.