Gezonder frituren met de Airfryer

Hou jij er ook van zoals de meeste mensen om af en toe thuis eens te frituren? Dan herken je zeker de nadelen die een friteuse met zich meebrengt. Frituren is best ongezond, je hele huis ruikt naar vet en een frietketel schoonmaken is ook een hele klus. Het ideale alternatief zonder al deze minpuntjes is de Philips Airfryer. Hiermee frituur je veel gezonder en properder, namelijk... met lucht!

Hoe werkt de Airfryer?

Hetelucht friteuses frituren voedsel door middel van warme lucht circulatie in plaats van met vet. Dat zorgt ervoor dat frituren een stuk gezonder wordt. Met de unieke Rapid-Air technologie van Philips kun je met uitsluitend lucht frituren. Je hoeft dan ook geen olie toe te voegen, wat bij sommige hetelucht friteuses wel het geval kan zijn. Dankzij de combinatie van snel en precies circulerende hete lucht, een optimale temperatuurbalans en een grillelement kun je allerlei heerlijke gerechten frituren, roosteren, bakken of grillen in de Airfryer. Omdat je voor het frituren uitsluitend lucht gebruikt, is het veiliger en ruikt het veel minder dan wanneer je een traditionele friteuse gebruikt. En met de vaatwasmachinebestendige onderdelen is het apparaat ook nog eens eenvoudig schoon te maken.

Wat klaarmaken in de Airfryer?

Wat je zoal kan klaarmaken in de Airfryer? Frietjes natuurlijk! Door de hetelucht circulatie in de Airfryer worden frietjes goudbruin en lekker krokant, maar zijn ze minder vet van smaak. Ook steeds meer snackmerken kiezen voor frituren met hete lucht: op de verpakking zie je dan ook geregeld de Airfryer bereidingswijze. Daarnaast kan je de Airfryer ook als een soort multicooker gebruiken om allerlei gerechten te grillen, bakken en braden (zoals braadkip, brownies...).  Al je ingrediënten worden snel gebakken, zijn krokant vanbuiten en mals vanbinnen en dat allemaal zonder olie of boter toe te voegen!

Philips Airfryer XXL

De Airfryer XXL van Philips is het perfecte toestel voor wie gezond wil frituren voor het hele gezin. Het toestel heeft het formaat en het vermogen om een hele kip of 1,4 kg verse friet in één keer aan te kunnen. Met de bijhorende grillplaat grill je gemakkelijk vlees, vis of groenten. In de bakvorm kan je stamppot, muffins of lasagne klaarmaken. Dankzij het hoge vermogen van de Airfryer zet je alles binnen in een mum van tijd op tafel!

Lees ook...