Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Zin in een culinaire activiteit tijdens het Hemelvaartsweekend? Onze njam!-redactie somt voor jou op waarom je er zeker op moet uitrekken naar ‘Gent Smaakt’.

Navigeer door de smaken van Gent

Voor een culinaire beleving waar architecturaal, lokaal en culinair erfgoed samenkomen kan je vijf dagen lang terecht op de verschillende pleinen in het hartje van Gent. Vanaf woensdag 8 mei tot en met zondag 12 mei wordt de historische stadskern van Gent omgetoverd tot een gratis culinair festival van én voor ons allemaal.

Gent Smaakt vindt plaats op verschillende pleinen. De Korenmarkt is ‘the place to be’ als het gaat om streetfood, de plek waar je kennismaakt met de diverse culturen en smaken uit de Gentse wereldkeuken. Klein Turkije en het Goudenleeuwplein staan dan weer in teken van lokale streetfood met aandacht voor de korte keten en lokale, duurzame producten. De Poeljemarkt is dé culinaire hotspot voor zowel jonge als ervaren Gents talent en als laatste is er de Stadshal of beter gekend als ‘Chef’s Island’ waar je kan genieten van gastronomische signature dishes van Gentse top chefs.

Smaakvolle avonturen voor de kleine fijnproevers


Voor elk wat wils dus ook voor de kleinste! Ben je benieuwd hoe het is om je eigen restaurant te runnen in het kinderrestaurant of woon je graag een culinaire theatershow bij of speel je liever met een zoekplaat of spelbord? Dat kan allemaal en daarbovenop rijkt Gent Smaakt voor het eerst de ‘Award voor het Meest Kindvriendelijke Restaurant van Gent’ uit. Kinderen mogen tussen 15 maart en 7 april gaan eten bij de deelnemende restaurants in Gent en geven scores uit voor de kindvriendelijkheid van het restaurant. Daaruit selecteert Gent Smaakt vijf finalisten die de kinderen zullen begeleiden tijdens het Kinderrestaurant, waar de kinderen opnieuw op hun favoriet mogen stemmen. Als dat niet fantastisch is!

Mama’s en jongeren aan de top!


Op zondag 12 mei zet Gent Smaakt speciaal voor Moederdag alle mama’s in de bloemetjes en kunnen ze samen met hun gezelschap genieten een heerlijke lunch. Daarnaast is Gent in 2024 de jongerenhoofdstad. Alle jongeren onder de 30 jaar kunnen zich binnenkort via de website inschrijven om te komen proeven van de lunch van Karel De Clercq, de 28-jarige chef van Komparto. 

Ontdek, proef en leer

Naast het uitgebreid proeven van heerlijk eten uit diverse keukens, kan je er ook workshops volgen, lezingen bijwonen waar je kan bijleren over koken, koffie, kruiden, wijnproeven, … en nog zoveel meer! Wie interesse heeft, kan het aanbod raadplegen via de website. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Bezoekers kunnen de volgende uren op Gent Smaakt terecht:

  • Woensdag 8 mei: 17.00u - middernacht 
  • Donderdag 9 mei: 11.00u - middernacht 
  • Vrijdag 10 mei: 12.00u - middernacht 
  • Zaterdag 11 mei: 12u00 – middernacht
  • Zondag 12 Mei: 11.00u - 21.00u

Ontdek het volledige programma van het gratis foodfestival Gent Smaakt!

WIN! - Wil je kans maken op foodbonnen t.w.v. €50 voor Gent Smaakt? Doe dan nu mee aan onze wedstrijd

Vijf dagen culinaire verwennerij in het gezelligste en grootste openluchtrestaurant van centrum Gent. Dat smaakt!

Lees ook...