Feestelijke recepten uit De Chalet: aflevering 3

Njam!-chefs Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza genieten van een culinaire vakantie in onze Belgische Ardennen. Vanuit hun chalet in Waimes overladen ze de njam!-kijkers met ideeën voor de feesten. Ze bereiden samen haalbare feestgerechten voor ’s avonds, maar ook ontbijt, lunch en aperitief komen aan bod!  Hun bereidingen gaan van  culinair tot no-nonsense, maar keer op keer origineel en bovenal overheerlijk! Ontdek hier wat ze in de derde aflevering van het tweede seizoen klaarmaken.

Lunch: zoete en hartige gozetten

Dominique maakt als lunch twee soorten gozetten klaar. Een zoete variant met rood fruit en een hartige variant met spicy gehakt. Smullen!

Hoofdgerecht: gerookte forel

In deze aflevering toont Roger stap-voor-stap hoe je zelf forellen kan pekelen en kan roken in een smoker! Hij serveert ze met een fris sausje en gepekelde groentjes. 

Hoofdgerecht: Ossenstaart

Een Italiaanse klassieker: Rabo de toro of ossenstaart. Dat maakt Peppe klaar in deze aflevering. Om dit stoofpotje klaar te maken heb je wat geduld nodig maar het resultaat is fenomenaal! Een wijn die zeer goed past bij dit gerecht is de Bordeaux Chateau Branas - Grand Poujeaux 2013. De cru bourgeois, Château Branas Grand Poujeaux heeft een uitzonderlijk goed terroir in de appellation Moulis (Haut Médoc). De 12 hectaren wijngaard liggen tussen die van de beroemde en algemeen erkende toppers Poujeaux en Chasse Spleen in. Sinds 2002 is Justin Onclin eigenaar. Hij reorganiseerde radicaal en beheert zijn wijngaard met 50% merlot en 45% cabernet sauvignon op een micro-achtige wijze. 

Dessert: Carpaccio van smokey chocolate

Dominique gaat de experimentele toer op en rookt chocolade in de rookoven. Daarna maakt hij er een smokey carpaccio van! 

Dessert: Pavlova

Pavlova is een feestelijk dessertje van formaat. Peppe maakt een Italiaanse versie klaar met Amarena-kersen en hazelnoten. 

Drankje: Spicy hot chocolate

De heren sluiten de avond af met een pittig drankje: een spicy hot chocolate met een stevige shot Zacapa 23 er in! 

De Chalet met Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza, elke zondag om 9u, 17u en 23u op njam!.

Lees ook...