Feestelijke recepten uit De Chalet: aflevering 1

Njam!-chefs Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza genieten van een culinaire vakantie in onze Belgische Ardennen. Vanuit hun chalet in Waimes overladen ze de njam!-kijkers met ideeën voor de feesten. Ze bereiden samen haalbare feestgerechten voor ’s avonds, maar ook ontbijt, lunch en aperitief komen aan bod!  Hun bereidingen gaan van  culinair tot no-nonsense, maar keer op keer origineel en bovenal overheerlijk! Ontdek hier wat ze in de eerste aflevering van het tweede seizoen klaarmaken.

Ontbijt: Mexicaanse pannenkoeken met chocolade én karamelsaus

Dominique gaat de Mexicaanse toer op en trakteert de andere chefs op stevige Mexicaanse pannenkoeken als ontbijt! Hij serveert er een pittige chocoladesaus bij. Roger doet er nog een schepje bovenop en zet er nog een fruitige karamelsaus naast. Topontbijt verzekerd!

Voorgerecht: Oosterse pompoensoep

Dat Roger verzot is op de Thaise keuken moeten we niemand meer vertellen. In deze aflevering van De Chalet maakt hij een heerlijk kruidige pompoensoep klaar die hij serveert in een uitgeholde pompoen. Lekker én origineel!

Hoofdgerecht: Calzone fritto

Wie Peppe zegt, zegt pizza! Onze Italiaanse chef bracht een fantastische pizzaoven mee naar De Chalet en bakt hierin een zalige Calzone Fritto met parmaham. Bij zo’n fantastische pizza hoort natuurlijk ook een lekker glas wijn. De suggestie van onze chefs: Bordeaux Chateau Fougas - Côtes de Bourg 2016. Een fruitige, tanninerijke rode wijn gemaakt van drie verschillende druivensoorten: Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Chateau Fougas heeft bovendien een certificaat voor biologische en biodynamische wijnbouw.

Dessert: Vanillepudding met Rachelkoekjes

Dominique kiest in deze aflevering voor een lekker old-school dessert: zelfgemaakte vanillepudding met rachelkoekjes gemaakt in de visvorm van de bobonne. Nostalgie ten top!

Cocktail: Zacapa Old Fashioned

De avond afsluiten doen onze chefs met een lekkere cocktail op basis van rum: de Zacapa Old Fashioned. En Dominique zou Dominique niet zijn als er geen chocolade aan te pas zou komen. Hij pimpt de cocktail met een dash chocoladebitters!

De Chalet met Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza, elke zondag om 9u, 17u en 23u op njam!