De ultieme winterbarbecue met een YAKINIKU Kamado

Niets fijner dan in de winter met in de rechterhand een glas glühwein en in de linkerhand een knijptang om de barbecue te bedienen. In De Chalet: Hollandse maatjes gaan Roger van Damme, Peppe Giacomazza en Dominique Persoone aan de slag met de Yakiniku Kamado. Dit is een prachtige zwarte barbecue van zoals de naam het zegt, het kamadotype.

Afbeelding met boom, buiten, lucht, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Voor de oorsprong van dit soort barbecues moeten we terug naar China en Korea duizenden jaren geleden. Van daaruit veroverden ze Japan, zo’n 1700 jaar geleden. De klassieke Kamado barbecue was een ronde kookpot van klei met een afneembaar koepelvormig deksel. Het werd heet gestookt met hout of houtskool. De Japanners noemden dit “kamado”, wat letterlijk “oven” of “haard” betekent. Oorspronkelijk werd het gebruikt om rijst in te koken, maar nadien voegden ze een rooster toe. Eeuwen later ontdekten de Amerikaanse soldaten dit tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze namen er eentje mee en de kamadotraditie werd verdergezet.

De voordelen van een Yakiniku Kamado zijn dan ook talrijk.

  1. Veelzijdig: je kan er niet alleen op grillen, maar ook in bakken, traag garen, snel aanschroeien, pizza’s bakken, brood bakken, groenten, vlees, veggie, wokken. Noem het en je kan het.
  2. Hitte regelen: omdat het volledig afsluitbaar is en het bestaat uit hoogwaardige materialen blijft de warmte langer aanwezig. Via de luchtklep onder en boven kan je het makkelijk en nauwkeurig regelen.
  3. Houtskool: door de vorm en het afsluitbaar zijn, heb je ook veel minder houtskool nodig.

Alle Kamado’s van YAKINIKU hebben een luxe zwarte uitvoering en zijn vervaardigd met de beste materialen. Door een combinatie van extra dik keramiek en cordieriet kan jouw Kamado alle weersomstandigheden aan. Het gebruik van type 304 roestvrij staal zorgt voor de verdere hittebestendige afwerking. Kortom, met de Kamado's van YAKINIKU haal je niet alleen een hoogwaardig product in huis maar voorzie je jouw tuin of (buiten)keuken ook van een luxe uitstraling. 

De talrijke accessoires zorgen ervoor dat je er tenslotte heel wat mee kunt maken. Van pizza over brood, taart, brownies tot pulled pork en ja, ook simpele worstjes.

Peppe, Roger en Dominique halen in De Chalet: Hollandse maatjes hun beste barbecueskills boven en maken er een heerlijke warme aflevering van.

Afbeelding met lucht, buiten, boom, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Lees ook...