De Quooker kraan maakt koken zoveel makkelijker

Quooker is hard op weg de wereld te veroveren. De kokendwaterkraan heeft zich, sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over heel de wereld. “In Nederland komt één op de drie nieuwe keukens met een Quooker kraan, België kent een exponentiële groei.”

Wist je dat een keukenkraan dagelijks zowat 90 keer open en dicht gedraaid wordt?! Ga maar eens na hoeveel handelingen je doet waarbij (een beetje) water nodig is. Neem daar nu ook nog de huidige hygiëne maatregelen bij en het vele thuiswerk. Hierdoor wordt de keukenkraan één van de belangrijkste elementen van elke keuken. Een weloverwogen keuze is daarom van belang – en het oog wilt ook wat waardoor een mooi design zorgt voor de finishing touch in de keuken.

Wat maakt een Quooker zo bijzonder?

Als we keukenkraan horen, denken we meteen aan koud en warm water. Een Quooker kraan doet meer dan dat, ze voegt er kokend water aan toe. Daarbovenop komt er ook nog gefilterd gekoeld (bruis)water uit de kraan als men voor de CUBE kiest. Dit drinkwatersysteem geeft je niet alleen extra comfort maar beperkt ook de plastic afval berg.

Welke toegevoegde waarde geeft een Quooker tijdens het koken?

Je zult er versteld van staan hoe vaak je op een dag (kokend) water nodig hebt. Je komt uit bed, en dan? Koffie. Of thee. Een zachtgekookt eitje misschien zelfs, als je er tijd voor hebt.

Tegen een uur of vier krijg je zin in iets hartigs. Een instant soep of noodles bereiden is met een Quooker zo gebeurd. Dan is het etenstijd. Voor bijna alle gerechten die we in de keuken bereiden, heb je kokend water nodig. Voor het koken van pasta, aardappelen en rijst. Voor het aanmaken van je bouillon. Maar ook voor het ontvellen van tomaten, blancheren van spinazie, wellen van rozijnen en het pocheren van vis. En wat dacht je van het voorverwarmen van de borden? En het afspoelen van de mixerstaaf?

Stel dat je al die momenten géén waterkoker hoeft te vullen met een geschatte hoeveelheid water en niet hoefde te wachten tot het water kookt. Dat scheelt ontzettend veel tijd. Tijd waarin je alvast je groenten kunt snijden. Of een glas wijn kunt inschenken. En dan zijn er nog de bijzondere momenten, waarop de Quooker zich onmisbaar maakt in iedere keuken. Het zaterdagse ontbijt met je geliefde, die zo van een gepocheerd eitje houdt en een verse slow coffee, maar niet van lang wachten. Het kinderfeestje, waarop je vijftien kinderen blij maakt met hotdogs. Het familie-etentje, waarbij er grote pannen spaghetti bolognese doorheen gaan.


Met een Quooker is het kokende water er meteen. En dat brengt een beetje rust in huis. Op dagen dat je de nieuwste recepten van Wim Ballieu uitprobeert op vrienden. Maar vooral ook op dagen die worden bepaald door werk, school, sport en clubjes. Want er is eigenlijk geen dag waarop je niet iets beters hebt te doen dan wachten tot je water kookt.

Als je dan nog eens in bezit bent van de CUBE kan je ondertussen je dorst lessen met heerlijk (bruis)water en verwen je je gasten met de lekkerste mocktails en infused waters.

Is dat dan wel veilig en energiezuinig?

De Quooker heeft een kindveilige bedieningsknop voor het kokend water met een specifieke combinatie van handelingen waardoor de veiligheid verzekerd is. Ook de uitloop is goed geïsoleerd en heeft van binnen gescheiden leidingen waardoor het kokend en drinkwater gescheiden blijft van het gewoon koud en warm water. Hierdoor kan men zich nooit verbranden als je direct na kokend water, koud water wil nemen. 

Energiezuinig? Het kost 5 cent per etmaal om steeds kokend water ter beschikking te hebben. De boilers hebben zelfs een energie label A. Daarbij verbruikt de Quooker minder dan die waterkoker voor 2/3e vullen om slechts 1 tas thee te maken. Met de Quooker neem je altijd precies de hoeveelheid die je nodig hebt. 

Bovendien wordt waterverspilling tegen gegaan omdat je met een combi(+) geen water meer moet laten lopen omdat je op warm water wacht. De Quooker zorgt ervoor dat je na 2 seconden warm water uit de kraan hebt. Dit zorgt voor een enorme besparing op je water. 

In het programma Bal National maakt Wim Ballieu alvast gebruik van de kraan die alles kan! Eens je een Quooker kraan hebt gebruikt in de keuken kan je niet meer zonder!