De favoriete quinoa-recepten van Steffi Vertriest

Quinoa klinkt al lang niet meer zo exotisch zoals enkele jaren geleden. Ik weet nog dat ik in Argentinië voor het eerst in aanraking kwam met dit bijzondere zaadje. Wat was ik verbaast toen ik zag dat de Argentijnen hier echt alles van maakte: salades, taarten, pudding,.. Overal zat quinoa in!

Het was dan ook een openbaring om het te gebruiken in mijn keuken! Een van de redenen waarom ik er zo gek van ben, is dat het een volledig graan is – nu ja ‘pseudo-graan’ eigenlijk. Je krijgt het zaadje in z’n geheel binnen en volledige granen zijn beter voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

Ondertussen heb ik al heel wat gerechten met quinoa, van Italiaans tot Oosters getint.. Ik zet mijn lievelingsrecepten nog eens voor je op een rijtje en maak ze uiteraard met de quinoa van Nutridia! 

Italiaanse quinoasalade

In een tijdperk waarin we toegang hebben tot de lekkerste ingrediënten van over heel de wereld is het geweldig om verschillende culturen in één gerecht te steken. Fusion is superhip en dus is deze Italiaanse salade met quinoa superfancy om op tafel te toveren. 


Oosterse quinoasalade

Sinds ik als kind naar Indonesië reisde, ben ik fan van de Oosterse keuken. De typische smaken in een gezond gerecht combineren, doe ik door notenpasta en natuurlijke suiker te gebruiken. Een fris slaatje met al het goede van quinoa en verse rauwe groentjes, in een oosters jasje gestoken. Love it! 

Currystoofpotje 

Ik ben dol op stoofpotjes. Alleen al omdat je ze gemakkelijk gewoon met een vorkje kan eten, liefst in de zetel, onder een dekentje. Een momentje me-time.. Heerlijk! Ik maak meestal een grote portie om de dag nadien nog eens van te eten, als lunch of - why not - weer 's avonds in de zetel! 

Quinotto

Bye bye risotto, hallo quinotto! Deze supersmaakvolle schotel maakte ik in het programma Pasta & Risotto. Het is één van de gerechten die ik vaak voorschotel wanneer ik gasten over de vloer krijg. Het is makkelijk vooraf klaar te maken en à la minute af te werken, waardoor ik de avond zelf vooral met mijn gezelschap kan doorbrengen. Bovendien is het altijd scoren! 

Pompoensalade

Dit kan ik nu eens alle dagen eten! Zo waanzinnig lekker! In de televisiereeks van De Gezonde Goesting heb ik deze salade gemaakt in een on-the-go variant. Hij gaat dan ook heel vaak mee de baan op. 

Ontdek hier de quinoa van Nutridia

XOXO, Steffi