Currystoofpotje van kikkererwten, zoete aardappel en boerenkool

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in De Gezonde Goesting
Foto: Roos Mestdagh ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 grote zoete aardappels (+- 800 gr)
400 ml kokosmelk
4 teentjes look
2 tl kurkuma
1 tl koriander
1 tl currypoeder
1 tl komijn
1 snuifje chili
180 gr quinoa
6 stengels boerenkool
peper

Bereiden:

Schil de grote zoete aardappels en snijd ze in blokjes (ongeveer 1,5 centimeter). Stoom ze tot ze net niet gaar zijn. Zet ondertussen een pot op het vuur en doe de kokosmelk erin. Voeg de knoflook, de gember, de kurkuma, de koriander, het currypoeder, de komijn en de chili erbij. Zet op een laag vuurtje. Zodra de zoete aardappel klaar is, mag die erbij.

Spoel de quinoa af en doe deze – ongekookt – bij in de pot. Zet het vuur wat hoger. Hak de tomaten in blokjes en voeg deze toe (pitjes ook!). Wanneer de quinoa bijna klaar is (niet crunchy meer), voeg je de kikkererwten toe. Verwijder de stammen van de boerenkool, hak de ‘bladeren’ wat fijn en voeg ze toe aan de stoofpot. Laat nog twee minuutjes verder garen, voeg peper en zout toe.

Met dank aan

Nutribel Grohe

Uit het boek "De Gezonde Goesting"

Je kent haar van de blog Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Waar het bij Steffi Vertriest allemaal om draait, is heerlijk (maar dan echt overheerlijk!) koken met gezonde ingrediënten en daarmee de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Het resultaat? Finger licking good food! In dit boek worden haar favoriete en meest gelikete recepten eindelijk gebundeld. Of je nu kiest voor een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne of de makkelijkste bananen-haver-chocoladekoekjes, Steffi weet raad. En jij voortaan ook, met dit boek in handen.


Lees meer over De Gezonde Goesting

Inspiratie & blog