De 6 duurste gerechten ter wereld

Op restaurant gaan, wordt (jammer genoeg) steeds duurder. Maar vergis je niet, het kan altijd nog prijziger. Vooral in de grote steden zoals New York en Dubai kan je gerechten verorberen waarvan de prijs soms letterlijk duizelingwekkend is. Wij zochten dat graag voor jullie uit en presenteren vandaag enkele van de duurste gerechten ter wereld. Opvallend daarbij is dat dit vaak herinterpretaties van fast food gerechten zijn. Because, why not, right?

De “Grand Velas Taco’s”: 25.000 dollar

In het Grand Velas hotel in Los Cabos kan je de duurste taco’s ter wereld eten. Deze taco’s hebben de slordige prijs van maar liefst 25.000 dollar. Daarvoor krijg je wel taco’s gevuld met langoustines, Kobe-rundvlees, Almas Beluga-kaviaar en zwarte truffelbrie. Dit alles wordt geserveerd in een taco die doordrenkt is met gouden vlokjes.

  1. De “Louis XIII Pizza”: 12.000 dollar 

Ook aan een “gewone” pizza kan een stevig prijskaartje hangen. Dat bewijst deze Louis XIII Pizza zonder meer. Want om hier een stukje van te kunnen proeven, moet je eerst 12.000 dollar neerleggen. Het duurt meer dan 72 uur om de pizza te maken en voor deze prijs wordt ze privé bij je thuis geserveerd. De pizza wordt bereid door een echte pizza chef, een sommelier en nog een andere chef. Ze is belegd met verschillende soorten kaviaar, biologische buffelmozzarella en andere kaassoorten, gamba's, kreeft en Australisch roze zout. Wel twee keer nadenken met wie je dit pizzaatje deelt!

De “Fleurburger”: 5.000 dollar

Op zich is dit gerecht misschien niet zo duur (je kan de burger afzonderlijk kopen voor zo’n 100 dollar), maar het bijzondere ervan is dat de burger standaard geserveerd wordt met een fles van de exclusieve “Château Petrus”-wijn van het jaar 1995. De burger zelf mag er natuurlijk ook zijn: Wagyu beef, foie gras, geschaafde zwarte truffels, krokante frietjes en een brioche truffelbroodje. Over een unieke pairing gesproken! 

Zillion Dollar Lobster Frittata: 2.000 dollar

De Zillion Dollar Lobster Frittata is een ontbijt dat geserveerd werd in het Le Parker Meridien Hotel in New York. Het ontbijt bestond uit zes eieren, een goede kilogram geroosterde kreeft, bieslook, aardappelen en een kreeftensaus. Op de omelet kwam ook 300 gram Sevruga-kaviaar, die de prijs van 2.000 dollar misschien iets gemakkelijker verteerbaar maakte…

Berco’s “Billion Dollar” Popcorn: 2.500 dollar

Een blik Berco's “Billion Dollar” popcorn doe je best enkel open bij zeer speciale gelegenheden. Het kan immers tot wel 2.500 dollar kosten. Elk van de popcorns is bedekt met karamel en 23-karaats goudvlokken. Ze zijn gekruid met het exclusieve Laeso-zout. Een deel van de opbrengsten van de verkoop van deze popcorn worden geschonken aan het goede doel, en dat maakt de prijs gelukkig iets meer gerechtvaardigd. 

Strawberries “Arnaud”: 9,85 miljoen dollar

Voor Valentijnsdag 2016 creëerde het Arnaud’s Restaurant in New Orleans een wel zeer exclusief dessert. Het gerecht “Strawberries “Arnaud”” had immers een prijskaartje van maar liefst 9,85 miljoen dollar. Daarvoor kreeg je een genereuze portie aardbeien, een topping van 24-karaats gouden vlokjes, slagroom, vanille-ijs en een saus van verschillende dure champagnes en likeuren. Het dessert is echter opgebouwd rond een zeer exclusieve ring en het is vooral deze 10,06-karaats diamanten verlovingsring die het prijskaartje van dit dessert verklaart. 


Smakelijk (of toch voor wie het zich kan permitteren)!

Lees ook...