De 10 meest uniek gelegen restaurants ter wereld

Op restaurant gaan is meer dan ooit een belevenis. Vandaag gaat het immers niet alleen meer om het eten. Het interieur, de bediening en andere aspecten spelen een steeds grotere rol. “Experience dining” is dan ook een term die een vaste waarde in de culinaire wereld is geworden. De locatie of ligging van het restaurant is daarbij een factor die meer en meer aandacht krijgt. Terecht, want er zijn talloze restaurants die eigenlijk een bezoek waard zijn om er alleen naar te kijken. Vandaag lijsten we 10 meest uniek gelegen restaurants ter wereld op. Veel kijkplezier!

1. Ithaa Undersea Restaurant (Malediven)

Ithaa Undersea Restaurant is een van de restaurants van het spectaculaire Conrad Maldives Rangali Island Resort op de Malediven. Het is het eerste onderzeese restaurant ter wereld, gelegen vijf meter onder het wateroppervlak, met een panoramisch uitzicht op fascinerende oceaanwereld. Lunchen en dineren bij Ithaa is niet goedkoop, maar wie kan zeggen dat hij de maaltijd gedeeld heeft met haaien en roggen op nog geen 30 centimeter afstand? 

2. The Rock (Zanzibar)

The Rock is een restaurant gelegen net tegenover het strand van Michamvi Pingwe in Zanzibar. Het ligt bovenop een rots en wordt daarom soms het drijvende restaurant genoemd. Bij eb kan je het te voet van het strand bereiken, bij vloed ga je met de boot of zwem je. 

3. Ice Restaurant 365 (Finland)

Ice Restaurant 365 is zoals de naam het zegt een restaurant volledig opgetrokken in ijs en sneeuw. Het restaurant biedt dezelfde voorzieningen als een gewoon restaurant, maar op min 5° Celsius. Alles is er gemaakt van ijs, van de glazen tot de tafels. Een gouden tip: vergeet je handschoenen niet! 

4. Under (Noorwegen)

Under is een van de nieuwste restaurants in dit lijstje. De eetzaal van dit restaurant ligt op vijf en halve meter onder het oppervlak van de Noorse zeespiegel en biedt een frontaal zicht op de wonderen van de zee. Het is echter de architecturale constructie van het pand die het meest opvalt. Het restaurant ziet er dan ook uit als een grote rechthoekige steen die half in het water is gegooid. 

5. Treepod Dining (Thailand)

In het Soneva Kiri Resort op het eiland Koh Kood in Thailand kan je ontbijten, lunchen of dineren in een hangende boomhut. De constructie gemaakt van bamboe wordt in het tropische gebladerte gehesen en vandaar geniet je van de maaltijd. De gerechten en drankjes worden door een persoonlijke ober via een zip-line geleverd. 

6. Grotta Palazzese (Italië) 

Restaurant Grotta Palazzese verwelkomt gasten in een natuurlijke grot, de "Grotta Palazzese", met een fantastisch zicht op de zee. Je eet er op een groot natuurlijk terras dat door de grot beschut is tegen weer en wind. Aan de ene kant kijkt het uit over de zee, aan de andere kant heb je een prachtig zicht op de grotten.

7. Le Jules Verne (Frankrijk)

Lunchen of dineren in de Eiffeltoren in Parijs, veel spectaculairder wordt het niet. Le Jules Verne is gelegen op een hoogte van 125 meter en biedt een uitzonderlijk uitzicht op de stad. Een maaltijd is hier niet goedkoop, maar je zit dan ook in een van de meeste exclusieve en romantische locaties ter wereld.

8. The Jane (België)

Ook in België hebben we prachtig gelegen en/of fantastisch ontworpen restaurants. Het bekendste daarvan is misschien wel The Jane. Dit restaurant is gevestigd in de kapel van een voormalig militair hospitaal en wordt gelauwerd voor een sublieme keuken én prachtig design. De 900 kilogram wegende kroonluchter die doet denken aan gigantische ster, is ongetwijfeld de grootste blikvanger. 

9. Labassin Waterfall Restaurant (Filippijnen) 

Het Labassin Waterfall Restaurant in de Filippijnen is gelegen op enkele meters van een waterval. Gasten genieten er met de voeten in het water van typisch Filipijnse gerechten met uitzicht op de jungle en de waterval. Spoiler alert: je wordt er gegarandeerd nat.

10. Alchemist (Copenhagen) 

Alchemist in Copenhagen was tot 2018 gevestigd in het centrum van de stad maar opende in 2019 de deuren op een nieuwe locatie. En wat voor een. In een industriële zone aan de rand van de stad werd een van de meest spectaculaire restaurants ter wereld gecreëerd. Gasten genieten er van zo’n 50 (!) gangen in 4 verschillende zones, waarvan de “dome”, een halve koepel met constant wijzigende projecties, de meest spectaculaire is. Binnenkort kan je op deze website het volledige verslag lezen van onze memorabele ervaring in dit restaurant. 

Smakelijk!

Sven van de njam!-redactie