Culinaire citytrip in eigen land: Antwerpen

In de rubriek ‘culinaire citytrip’ nemen we voor jullie een culinaire topbestemming onder de loep en geven enkele tips voor leuke adresjes. Deze week is het voor de eerste keer de beurt aan de stad van de ‘Sinjoren’: Antwerpen. Of gewoon kortweg ’t Stad. Want ook in eigen land is het culinair genieten en daar is Antwerpen een goed voorbeeld van! Talloze toprestaurants, gezellige brasserieën, hippe concepten, leuke bars, … In ’t Stad is er altijd iets te ontdekken. Bovendien zijn er elk jaar terug verschillende food festivals zoals Antwerpen Proeft en Smaakmeesters. Dit laatste festival vindt plaats van 1 tot 31 oktober, hieronder vind je alvast wat meer info. Maar eerst, citytrippen!

De njam!-redactie trok voor jullie ’t Stad in en selecteerde enkele leuke adresjes voor ontbijt, lunch, apero én diner.

Dag 1

Ontbijt bij Tinsel

De dag starten in een origineel, gezellig interieur, met een perfecte cappuccino en een smeuïge muffin met appels en rozen? Wij zijn verkocht!

Lunch bij BÚN

Lunchen doen we in het Vietnamese restaurant van Hoa Truong en Huibrecht Berends. Traditionele Vietnamese Streetfood in een hedendaags kader: heerlijk.

Apero bij SIPS

Aan goede bars geen gebrek in Antwerpen. Maar onze favoriet blijft toch Sips van Manuel Wouters. Waarom? Alles wat je hier proeft is superlekker en van uitzonderlijke kwaliteit!

Diner bij Veranda

Veranda groeide snel uit tot een begrip in het Antwerpse. Davy Schellemans kookt er op een nieuwe locatie volgens de oude formule: een seizoensgebonden keuken met één vast menu voor € 55. Een schoolvoorbeeld van “bistronomie”!

Dag 2

Lunch bij Het Gebaar

Vandaag slaan we het ontbijt over, want we worden verwacht bij Roger van Damme in Het Gebaar. En daar komen we graag met een lege maag toe! Verwacht je aan creatieve interpretaties van Belgische klassiekers en desserts van wereldklasse.

Apero bij Divin By Sepi

Ons aperitiefje drinken we vandaag bij Sepideh Sedaghatnia in ‘Divin By Sepi’. Een heerlijk glaasje kwaliteitswijn, vergezeld van enkele hoogstaande tapas.

Diner bij Graanmarkt 13

Ons culinair weekend sluiten we in stijl af bij Seppe Nobels in Graanmarkt 13. Seppe kookt er de pannen van het dak en heeft een unieke kookstijl waarin groenten de hoofdrol spelen.

Smaakmeesters

Van zaterdag 1 tot en met maandag 31 oktober organiseert stad Antwerpen het culinaire evenement ‘Smaakmeesters’. Het festival wordt georganiseerd samen met de gepassioneerde Antwerpse horecaondernemers en is ondertussen aan de tweede editie toe. Heel de maand kunnen bezoekers genieten van al het lekkers dat de deelnemende zaken aanbieden. Het evenement wordt feestelijk geopend tijdens het weekend van 1 en 2 oktober en het Historisch Centrum, het Zuid en het Eilandje veranderen dan in één grote foodmarket. Je kan er van 12 tot 18 uur proeven van gerechtjes en drankjes die de Smaakmeesters voor jou selecteerden. Tijdens de rest van de maand kan je van het Eilandje tot het Zuid bij meer dan 65 horecazaken proeven van een “Smaakmeesterssuggestie”. Onze njam!-chef Johan Segers (’t Fornuis) is ambassadeur van het evenement en geeft je graag een voorproefje in volgende video.

Lees ook...