Caffè Torino, de absolute Negroni hotspot

Wie de culinaire trends volgt weet dat het aperitief-moment sterk in de lift zit. Een lekkere cocktail met een bijpassend hapje, wie houdt daar niet van? Vraag aan een bartender welke cocktail daar het beste bij past en het antwoord zal bijna steeds de Negroni zijn.

Wil je de Negroni graag ontdekken? Of ben je reeds overtuigd? Dan hebben we goed nieuws: Antwerpen wordt een maand lang dé absolute Negroni hotspot. Van donderdag 30 maart tot zondag 23 april opent Caffè Torino de deuren in Antwerpen. Met New Yorker Naren Young als gastheer haalt de pop-up bar van Martini alvast een wereldtopper in huis. Naren Young is namelijk bartender en eigenaar van Dante (New York), een van ’s werelds meest invloedrijke aperitivo-bars en nummer 34 op de toonaangevende lijst van ‘World’s 50 best bars’.

In Caffè Torino staat de Negroni een hele maand in de kijker. Buiten de gekende Martini Negroni (1 deel Martini Riserva Speciale Rubino, 1 deel Bombay Sapphire, 1 deel Martini Bitter) zal je er ook de Unlikely Negroni, de signature Negroni van Naren Young, kunnen proeven.


Wat Caffè Torino nog unieker maakt, is de internationale ‘Negroni wall of fame’. Martini heeft enkele van zijn vrienden van over de hele wereld gevraagd om een uniek Negroni recept aan te bieden in Caffè Torino. Hierdoor kan je, buiten de New Yorkse Unlikely Negroni, ook recepten uit Singapore, Dubai, Bologna, Sydney en Chili proeven. Eentje van elk continent dus. Je kan zelfs een gepersonaliseerde fles vullen om ook thuis in stijl een aperitivo te organiseren.

Martini nodigt ook vier Belgische topbartenders uit om een blik in de toekomst te werpen. Gespreid over vier donderdagen zullen Charly Lebrun (Bistro Des Anges), Didier Van den Broeck (Dogma), Bar Burbure en Manuel Wouters (SIPS) de bar overnemen en hun ‘Negroni of the future’ serveren. We kunnen alvast verklappen dat njam!-mixoloog Manuel Wouters op donderdag 13 april Negroni’s maakt in Caffè Torino.

Caffè Torino trekt resoluut de kaart van kwaliteit. Voor de cocktails wordt er enkel gewerkt met de premium range van Martini, Martini Riserva Speciale Ambrato en Martini Riserva Speciale Rubino. De hapjes worden verzorgd door Francesco & Julia, stilaan een begrip in de Antwerps-Italiaanse eetcultuur. Bij elke cocktail krijg je een verzorgd hapje. Ook deze hapjes zijn apart te koop voor de aperitivo at home.

Wil je zelf met de Negroni aan de slag? Lees dan zeker deze 10 tips en tricks.

Cheers!

Yannick van de njam!-redactie

Waar?

Sint-Antoniusstraat 2
2000 Antwerpen
(hoek met Nationalestraat)

Wanneer?

Van donderdag 30 maart tot zondag 23 april
Telkens open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 16u
Ook open op winkelzondag 2 april vanaf 16u

Lees ook...