BonRill: Belgische Fijnkost voor vleesliefhebbers, flexitariërs en vegetariërs

De rillette is vandaag aan een sterke opmars bezig. Dat merk je aan de aanwezigheid in toprestaurants en de aandacht die artisanale vakmannen aan het product besteden. Bij njam! zijn we daar zeer blij mee. Want wat is er heerlijker dan een lekkere rillette uitgesmeerd op een stukje krokant brood? Rillette is eigenlijk een soort charcuterie type slowfood – en ontstaat door het traag garen van vlees van de hoogste kwaliteit. Daardoor krijgt het mengsel een smeuïge textuur en kan je het perfect uitsmeren op brood of toast.

© Foto: @Bynouchka

Belgische rillette 

Rillette is oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk maar vandaag vind je ook in België prima rillettes. Zélfs in de supermarkt. BonRill is bijvoorbeeld een van de betere Belgische rillettemerken die je in de winkel kan vinden. Het bedrijf is gevestigd in Ieper en vandaag in handen van de 5e generatie. Caroline  en het BonRill team werken anno 2020 dagelijks aan de toekomst van de onderneming en bereiden nog steeds met veel zorg op ambachtelijke wijze kwaliteitsvolle fijne vleeswaren. Daarvoor doen ze beroep op traditionele familierecepten.

Traditie en authenticiteit 

Het recept voor de BonRill rillettes ontstond toen Guido Vandromme, de 3e generatie van de slagersfamilie, voor de eerste keer rillette proefde tijdens een vakantie in Frankrijk. Guido vond het product zo lekker dat hij thuis aan de slag ging met zijn eigen recept. Daarvoor gebruikte hij langzaam gegaard  vlees, dat met precisie verwerkt werd tot een smeuïge pasta met een zachte textuur, perfect smeerbaar, en vooral vol van smaak. Dat artisanale, lokale productieproces is gebleven, maar door de populariteit van het product worden de rillettes vandaag wereldwijd verdeeld. 

Fijn van smaak, vol van genot

De BonRill rillettes kregen door de jaren heen een nieuwe, moderne verpakking en werden tot “BonRill Finest Rillettes” gedoopt. De smaak bleef dezelfde maar het product kreeg een nieuw en opvallend jasje. Je vindt in de supermarkt twee varianten in telkens 2 zwarte potjes : 1 met een groen deksel ( eendenrillettes) en 1 met een roos deksel (varkensrillette). Beiden zijn ze gevuld met 175 gram overheerlijke, Belgische rillette. Wist je dat rillette bovendien toegankelijker is van smaak dan paté omdat ze geen lever bevat? Het product blijft daarnaast tot maar liefst 90 dagen houdbaar. Het ideale lockdown comfort food, als je het ons vraagt! 

Alternatieven voor flexi- en vegetariërs 

Leuk, zo’n rillette, maar ik ben vegetariër. Wat nu? Geen paniek, ook daar heeft BonRill een oplossing voor bedacht. In hun assortiment vind je immers de categorie “Finest Veggies”. Daarin pakt het merk uit met een heel gamma aan verrassende, heerlijke vegetarische en vegan producten. Je ontdekt er broodsalades, vegan sauzen, vegetarische worsten, een vegan ‘zeeburger’ en overheerlijke veggie reepjes . Met deze producten kan je werkelijk alle kanten uit. Wat denk je bijvoorbeeld van deze Tortilla met veggie sea salad, zoete aardappel en zoetzure ui, of deze lekkere witloofbroodjes met bonrill veggie sea salad? De broodsalades worden gemaakt op basis van oesterzwammen en doen qua textuur en smaak denken aan de echte krabsalade, kip-curry of américain. Maar ze zijn wel degelijk volledig vegetarisch en volgens sommigen nog lekkerder dan de vleesvarianten! De salades zijn bovendien erg rijk aan vezels, micronutriënten en onverzadigde vetzuren doordat BonRill gebruikt maakt van koolzaadolie. Lekker en gezond, dé ideale combinatie. 

© Foto: @Bynouchka

BonRill for everyone

De BonRill rillettes kan je vinden bij Colruyt en Albert Heijn, maar ook in heel wat lokale winkels en slagers. Je herkent ze aan de kleurrijke verpakkingen en kan er dus niet naast kijken. De vegetarische producten zijn te vinden bij Spar en Colruyt. Meer informatie over BonRill vind je hier!

Zin om zelf aan de slag te gaan met BonRill? Dan inspireren wij je bij njam! graag met deze 2 super heerlijke gerechtjes!

Veggie sea salad rolls

Kroketjes van eendenrillettes met uienchutney 


Lees ook...