Binnenkijken bij Hof van Cleve, het beste restaurant ter wereld

Hof Van Cleve, het driesterrenrestaurant van Peter Goossens, werd eind januari door de bekende culinaire website wpbstars.com uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Volgens de website draait alles bij Hof Van Cleve om perfectie: ‘Alles wat je krijgt kan je bekijken als perfectie in de vorm van het heerlijkste eten ter wereld. Van de amuses tot de mignardises: elke bereiding tovert een glimlach op je gezicht. Het is bewonderenswaardig hoe ver Peter Goossens en zijn team gaan om je een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Doe de inspanning om hen te bezoeken, je zal er nooit spijt van krijgen'.

Peter en zijn vrouw Lieve Goossens openden Hof van Cleve in 1987. Na jaren van hard werken behoren ze vandaag tot de top van de culinaire wereld. 19.5 punten op 20 bij Gault&Millau, 3 Michelin sterren, een plaats in de top 100 van verschillende culinaire lijsten, en nu ook een nummer 1 plaats bij wbpstars.com. Daar mag België terecht trots op zijn! 

Peter Goossens

Lieve Goossens

Hof Van Cleve is gevestigd in een mooie, authentieke hoeve tussen de velden in Kruishoutem. De inrichting is luxueus, sober, en straalt rust uit. Een kader waar de aandacht naar het bord geleid wordt zodat men extra kan genieten van wat daarin ligt.

Hof van Cleve exterieur

Hof van Cleve interieur

Peter Goossens in de keuken

Peter Goossens' keuken wordt omschreven als de perfecte balans tussen klassiek en modern, en tussen creativiteit en geavanceerde technieken. Producten van de allerbeste kwaliteit en diepe smaken vormen de basis voor zijn gerechten. Truffels van superieure kwaliteit, grote platte oesters uit Zeeland, langoustines uit Guilvinec, duif uit Anjou: luxueus genieten is bij Hof Van Cleve de boodschap!

Haas met  schorseneren, ganzenlever en wilde paddestoelen

Sint-jakobsschelp, witloof, bruine boter en aardpeer

Meer informatie over Hof Van Cleve vind je op www.hofvancleve.com.

 Sven van de njam!-redactie
© Foto's: Adriaan Van Looy 

Lees ook...