Aan de slag in de keuken met de handige hulpjes van Dille & Kamille

In het nieuwe njam!-programma 'Foodies & The City' gaan foodie Lynn Van de Vorst, bartender Tess Posthumus en styliste Maud Raaijmakers aan de slag met de handige keukenhulpjes, prachtige tafelaccessoires en lekkere ingrediënten van Dille & Kamille. Hoog tijd om wat meer te vertellen over dit mooie merk! 

De eerste winkel van Dille & Kamille opende in 1974 in Utrecht. Oprichter Freek Kamerling had als missie met ‘natuurlijke eenvoud’ een tegenreactie bieden op de opkomende wegwerpmaatschappij. De winkel aan de Oudegracht stond dan ook vol met glas, aardewerk, hout, emaille en veel riet. De idealen en het gedachtengoed van Dille & Kamille zijn sindsdien onveranderd gebleven. Nog altijd bestaat het assortiment uit tijdloze artikelen van natuurlijke materialen die fijn zijn om dagelijks te gebruiken én lang meegaan. Een succesformule zo blijkt, want nu 50 jaar later, is Dille & Kamille nog steeds een gevestigde waarde. In dit artikel lichten we graag enkele topproducten van het merk uit!

Olijfolie

Heel veel gerechten beginnen met.. een scheutje olijfolie! Dille & Kamille heeft alleen olijfolie van de hoogste kwaliteit, de extra vierge olijfolie. Deze olijfolie is, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, ook zeer geschikt om in te bakken. Daarnaast hebben ze ook een groot aanbod aan extra vierge olijfoliën met een smaakje zoals citroen, chilipeper, knoflook, basilicum en Mediterrane kruiden.

Kruidemixen

Naast een uitgebreid assortiment aan enkelvoudige kruiden en specerijen, heeft Dille & Kamille een hele mooie, verrassende lijn aan kruidenmixen ontwikkeld, die nog meer aansluit bij de huidige kooktrends en waarmee je in een handomdraai een verscheidenheid aan wereldgerechten op smaak kunt brengen, van Amerika, de Méditerranée tot aan Azië. Ook zijn er verschillende mixen toegevoegd die veelvuldig worden gebruikt in de Midden-Oosterse keuken, die steeds meer aan populariteit wint. De mixen zijn gemakkelijk in gebruik en je zet hier relatief snel en eenvoudig de mooiste gerechten mee op tafel!

Keukenhulpjes

Bij het klaarmaken van haar gerechtjes maakt Lynn volop gebruik van de handige keukenhulpjes van Dille & Kamille. Ontdek hier haar favorieten!

  • Citroenschilrasp: super handig om citroen mee te schillen voor net dat extra zuurtje in je recept. De rasper heeft twee ‘opties’ een kant waarmee je dunne sliertjes kunt raspen en een optie (aan de zijkant) op een grotere sliert te raspen. Ideaal om Lynn’s risotto mee af te werken!
  • Koekenpan: van gebakken eitjes en pannenkoeken tot een mooi gebakken moot vis: deze koekenpan van hoogwaardig roestbestendig staal, zonder synthetische anti-aanbaklaag, is er perfect voor. Lynn gebruikt ‘m om haar aubegines in te bakken.
  • Emaille bakvorm: In deze nostalgische, stevige, vierkanten bakvorm van emaille, wit met een zwart randje maak je het heerlijkste gebak. Deze amandelcake met rabarber bijvoorbeeld!
  • Gebogen garde:   Een onmisbaar keukenhulpje voor het loskloppen van bv. eieren voor een omelet, maar ook erg handig voor het kloppen van sausjes en dressings. Probeer maar eens wanneer je de brioche met steak tartaar van Lynn klaarmaakt!
  • Garde met bal: Door deze bal klop je met deze garde eiwitten supersnel stijf en schuimig. Maar ook de saus van Lynn’s pasta carbonara met paling klop je er klontervrij mee! Handig!

Nog meer ingrediënten, keukenhulpjes of tafelaccessoires ontdekken? Dat kan op de website van Dille & Kamille

Lees ook...