6 Food Festivals die je deze zomer niet mag missen

De zomer staat voor de deur en dat betekent festivaltijd. Bij de njam!-redactie is er daarbij één soort festival dat ons in het bijzonder aanspreekt: de Food Festivals. Want wat is er leuker dan op een warme dag rond te struinen op een plein of veld vol foodtrucks en –standen, en te proeven van de heerlijkste gerechtjes en drankjes? Het grote aanbod op een Food Festival is daarbij de belangrijkste troef - naast de gezelligheid, natuurlijk. Je kan er vaak exotische bereidingen proeven, maar ook heerlijk street- en fast food. Bovendien kan je op vele Food Festivals tegen een zeer toegankelijke prijs gerechten van diverse toprestaurants proberen. Volgende zes Food Festivals mag je voor wat ons betreft deze zomer zeker niet missen.

1. Drip Fest – Antwerpen 

Van 3 tot en met 5 juni vindt er in Antwerpen een nieuw en wel zeer bijzonder Food Festival plaats. Op Drip Fest kan je immers terecht voor de vettigste, prettigste hamburgers van ons land. Het festival wordt georganiseerd door Bazart-frontman Mathieu Terryn en presentator Bockie De Repper. Gedurende drie dagen zullen verschillende chefs en restaurants er een unieke burger presenteren. Je kan er eveneens proeven van craft beers, natuurwijnen en cocktails. Er wordt animatie en natuurlijk veel muziek voorzien. De tickets voor het festival kosten € 25.


2. À l'Ostendaise – Noordzeevisfestival - Oostende

‘À l'Ostendaise – Noordzeevisfestival’ vindt dit jaar plaats op 25 en 26 juni in – hoe kan het ook anders – Oostende. Op het programma staan maar liefst 22 Oostendse chefs die topgerechtjes zullen bereiden met Noordzeevis en andere lokale, dagverse producten. Je kan ook mee vissen op zee of je wagen aan een Maritieme wandeling langs de havengeul. De toegang is gratis. 

3. Hap Festival – Meerdere locaties 

Hap festival claimt het “Grootste & Meest Magische Food Festival van België” te zijn. Met maar liefst 18 edities per jaar kan dat best kloppen. Eigenlijk is Hap Festival een reizend foodtruck festival dat verschillende steden van ons land aandoet. Zo kan je bijvoorbeeld van 24 tot en met 26 juni terecht in Mechelen, of van 26 tot en met 28 augustus in Hasselt, voor de HAP afterwork party, de HAP live muzieksessies en de HAP Family activiteiten in samenwerking met Studio 100. Én de verschillende foodtrucks natuurlijk, want die vormen steevast de kern van het festival. Hap is een gratis festival.

4. SMA(A)K Foodtruck Festival – Meerdere locaties

Ook SMA(A)K kan je beschouwen als een reizend foodtruck festival. Het gratis toegankelijke festival biedt echter meer dan foodtrucks. Van muziek tot theater: zowel jong en oud zullen zich hier geen minuut vervelen. Maar wij komen er toch voornamelijk voor het eten. Van heerlijke Aziatische street food gerechten tot de beste burgers: je komt best met voldoende honger naar SMA(A)K festival!  

5. Barrio Cantina – Meerdere locaties

Barrio Cantina is een Food Festival afkomstig van de organisatoren van het internationale muziekfestival Polé Polé. Het vindt van 10 tot en met 12 juni plaats in Oostende en van 17 tot en met 19 juni in Brugge. De toegang is gratis en naast een waaier aan originele wereldse gerechten kan je er ook genieten van muziek en randanimatie. 

6. Wezel Culinair – ’s Gravenwezel

Op 1, 2, 3 en 4 september kan je het schooljaar culinair inzetten op Wezel Culinair. Op dit unieke Food Festival – waarvan njam! trotse partner is - gaan lifestyle en gastronomie hand in hand. De eerste avond (donderdag 1 september) is er een nocturne waar niemand minder dan njam!-chef Roger van Damme een heerlijk driegangendiner zal bereiden. Op vrijdag kan je proeven van de hapjes van Jeroen De Pauw, zaterdag vind je er Wim Ballieu terug en zondag staat Dagny Ros in de njam! foodstand. Er zijn ook heerlijke cocktails, originele wijnen en Belgische bieren verkrijgbaar. 

Lees ook...