5 mythische cocktails en de beste combinaties met fingerfood

Wijn met food pairen kent voor de meesten onder ons geen geheimen meer. Maar ook met cocktails kan je perfect hetzelfde doen. Het is zelfs een trend in wording. Een goed gekozen hapje kan een uitstekende aanvulling zijn op de smaak van je cocktail en hierdoor drink je ook niet op een lege maag. De Italianen hebben dat goed begrepen met hun “aperitivo”. Een gezellig moment van samenzijn waarbij je van een uitgebreid assortiment antipasti proeft, met een cocktail in de hand. Het is een Italiaanse traditie uit Turijn en Milaan die al twee eeuwen lang bestaat en de dag van vandaag nog steeds even populair is als toen.


We delen graag met jullie onze favorieten:

Met een Mojito

De Mojito, gemaakt met rum, geschaafd ijs, bruiswater, limoen en munt, is één van de meest frisse cocktails met een perfect evenwicht tussen zoet en zuur. Je kan deze cocktail perfect combineren met zachte hapjes zoals balletjes van verse geitenkaas gerold in gegrilde sesamkorreltjes of een verrine van wortelsoep en kokosmelk.

Met een Martini Royale

De Martini Royale is een zachte, bittere cocktail die perfect gepaird kan worden met gezouten madeleines met bijvoorbeeld rucola en gerookte zalm of crackers met tonijn, bieslook en limoen.


Met een Gin &Tonic

Dit bittere, kruidige drankje dat de laatste jaren een enorme opmars kende, wordt best gecombineerd met een mix van zachte en pittige hapjes. Bijvoorbeeld mozzarellaballetjes met chilisaus of geroosterde aardappelpartjes met kruidenmayonaise.

Met een Pink Martini

De fruitige, frisse Pink Martini serveer je met courgetterolletjes met verse schapenkaas en ham of crostini’s met gegrilde paprika.

Met een Spritz

Deze cocktail van Venetiaanse oorsprong duikt al een paar jaar overal in Europa op. Hij heeft zoete, gesuikerde en bittere eigenschappen, maar is steeds heel fris. Dit drankje serveer je mini- quiches van geitenkaas en erwtjes of met crostini’s met artisjokcrème en ricotta en sneetjes gerookte ham.

Geef jouw score

Reacties

  • Wees de eerste om te reageren