5 lekkere én gezonde zomergerechtjes van Steffi Vertriest

Summer in the city! En dat schreeuwt om lekkere zomerse schotels, toch? Bij warme temperaturen crave ik naar gezonde lichte kost die me toch een gevuld gevoel geeft. Bij een slaatje denken velen al vaak aan sla en tomaten, maar slaatjes zijn zooooveel meer. Het kan zelfs perfect zonder groene bladgroenten – al doe ik daar toch vaak een portie van bij gewoon omdat ze zo voedzaam zijn.

Het geheim van een goed slaatje? Op de eerste plaats een gebalanceerde smakencombinatie. Das ook meteen de reden waarom ik vind dat alle ingrediënten uit mijn salades een must zijn, het is namelijk de synergie van dat alles dat voor dat smaakbommetje zorgt. Op de tweede plaats de dressing. Gelukkig is een gezonde en lekkere dressing zo gefikst en kan dat bijna altijd met ingrediënten die je standaard in huis hebt.

Om je op weg te zetten, lijst ik hieronder 5 van mijn favoriete zomerse salades met de gezonde producten van Nutridia op! 

Tomaat-avocado 

Deze tomaat-avocado staat minstens eenmaal per week op mijn menu. Niet alleen omdat het zo lekker en voedzaam is, maar ook omdat het in no-time klaar is. Volledig plantaardig met alleen maar goede dingen erin, zo heb ik het graag! 

Oosterse quinoasalade 

Sinds ik als kind naar Indonesië reisde, ben ik fan van de oosterse keuken. De typische smaken in een gezond gerecht combineren, doe ik door notenpasta en natuurlijk suiker te combineren. Een fris slaatje met al het goede van quinoa en verse rauwe groentjes, in een oosters jasje gestoken. Love it!

Aardappelsalade met groene asperges en avocado 

Wat schep je het eerst op bij een zomerse barbecue of een koud buffet? Juist… aardappelsalade! Om hem extra gezond te maken doe ik er veel groentjes bij en ruil ik de mayonaise voor mijn avocado-saus. Zo krijgen we een vegan gerechtje dat misschien nog lekkerder is dan de traditionele versie!

Courgette-broccolipannetje met boekweitnoedels 

Toen ik dit recept op punt had, heb ik het zo vaak gemaakt dat mijn vriend me bijna smeekte iets anders te maken. Dit gerecht combineert de beste smaken, waardoor er eigenlijk geen saus of dressing bij hoeft – dat scheutje tamari is voldoende. Skip daarom zeker geen enkel ingrediënt, want ze spelen allemaal een belangrijke rol.

Pompoensalade met geitenkaas en quinoa

Dit kan ik nu eens alle dagen eten! Zo waanzinnig lekker! In de televisiereeks van De Gezonde Goesting heb ik deze salade gemaakt in een ‘on-the-go’ variant. Hij gaat dan ook heel vaak mee met me de baan op. 

Nog extra inspiratie nodig? Ontdek hier al mijn gezonde recepten! Meer info over de producten van Nutridia vind je op www.nutridia.be

XOXO, 

Steffi