10 jaar Tomorrowland, een culinair feest!

Dat Tomorrowland en gastronomie een goede combinatie zijn moeten we al lang niet meer vertellen. Voor hun tienjarig bestaan doen ze er echter nog een schepje bovenop. Wat je kan verwachten? Een feestelijke editie bomvol smaak overgoten met een gastronomische saus.

Tomorrowland

Dé festivalburger

Dé festivalburger? Die vind je op Tomorrowland bij Bart de Pooter. De tweesterrenchef van Restaurant De Pastorale creëerde een verse 100% rundsvlees hamburger die op acht plaatsen op het festival te koop zal zijn. Een speciaal krokant broodje, licht gerijpt kwaliteitsvlees en een aantal geheime ingrediënten maken deze burger echt top!

Gezond & glutenvrij

Last van een allergie, voedselintolerantie of moet jij je houden aan een streng dieet? Geen nood, op Tomorrowland vind je voor ieder wat wils want ook Alain Indria van het Antwerpse Lombardia is dit jaar weer van de partij! Bezoekers kunnen op voorhand hun wensen doorgeven en een maaltijd bestellen. Een uniek gegeven voor een festival!

Ciao Peppe!

Onze eigen njam!-chef Peppe Giacomazza vertegenwoordigt net zoals vorig jaar de Italiaanse keuken op Tomorrowland. Dit jaar nodigt hij ook enkele Siciliaanse collega’s uit die samen met hem de krokantste pizza’s en de smeuïgste pasta’s zullen bereiden. Weetje: speciaal voor Tomorrowland werden er maar liefst 20 houtovens gemaakt! Deze zullen er voor zorgen dat de pizza’s authentiek geuren, kleuren en smaken!

Pasta

Gault&Millau culinaire “Remix wedstrijd”

Dit jaar organiseerde Gault&Millau voor de eerste keer een wedstrijd waarbij jonge, talentvolle chefs de kans kregen een creatieve, eigentijdse versie van een klassieker te maken. 4 originele gerechten werden uitgekozen en zullen in een speciaal daartoe opgezet restaurant geproefd kunnen worden.

Wat dachten jullie van…

Variatie op mosselen-friet mét eetbare schelp. (Chef: Sang-Hoon Degeimbre van l’Air du Temps)

Curryworst speciaal met hoevekip, speenvarken en sauzen in de Belgische driekleur. (Chef: Alex Verhoeven van Fleur de Sel)

Konijn met pruimen, versie Tomorrowland, met miso en aubergine. (Chef: Broes Tavernier van ’t Vijfde Seizoen)

Rijstpap met kokos, tonka en granité van bloedsinaas. (Patissier: Pieter De Volder van Luzine)

Net zoals vorig jaar zal Gault&Millau toezien op de kwaliteit van de catering op Tomorrowland. Een anoniem inspectieteam zal het assortiment proeven en beoordelen. Hun feedback zal gebruikt worden om de volgende edities van het festival op culinair vlak nog te verbeteren! 

Lees ook...