Zeetong met ostendaisesaus, spinazie & Kasteelbier Kasteel Tripel

Een recept van Jan Buytaert

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 flesjes Kasteel Trippel / of 1 grote fles
4 zeetongen
2 krabben
1 ei
1 zak verse spinazie van ca. 600 g
1 kg mosselen
1 l kippenbouillon
200 ml volle room
200 g gepelde garnalen
100 g boter
peper - zout

bereiden:

Kook de krabben en laat ze afkoelen in het kookvocht. Haal het vlees uit de scharen en houd de crème van de krabben (inhoud van de schaal) apart voor de saus.

Breng de kippenbouillon aan de kook. Beboter een ovenschaal, leg er de gekuiste zeetongen op en overgiet ze met kippenbouillon tot ze bijna onder staan. Steek ze in een oven van 180° C voor een kwartier. Tip: de tongen zijn gaar als de filets vooraan loskomen van de graat.

Kook de spinazie in een bodempje water voor 5 minuten en giet af. Giet koud water over de spinazie om hem mooi groen te houden. Wring de spinazie uit met de handen, kruid met peper en zout en haal er even het mes door. Stoof de spinazie aan in een klont boter.

Kook de mosselen gaar in water en boter.

Giet 2 dl van het mosselvocht in een sauspan. Hak de crème van de krab fijn en doe ze bij het mosselvocht.  Giet ook het kookvocht van de tongen en 1, 5 dl van de room bij de saus en laat inkoken. Giet de saus door een vergiet en bind ze tenslotte met een liaison (scheutje room met eigeel).

werk af:

Haal de filets van de graat en dresseer de spinazie tussen de filets. Leg de mosselen mét schelp, de garnalen en de krabbenscharen naast de vis en overgiet alles rijkelijk met de saus. Serveer met een Kasteel Tripel.Inspiratie & blog