Zeeduivel met tomatencompote en aardappelen

Een recept van Bert Meewis, zoals gezien in Snel, Makkelijk & Lekker
Foto: Kaat Bosch ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 scheut witte wijn
peper - zout
2 sjalotten, fijngesnipperd
2 teentjes look, geperst
1 el tomatenpuree
1 scheut witte wijn
enkele blaadjes basilicum
peper - zout

Bereiden:

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze vervolgens af. 

Breng een pot met water aan de kook op het vuur. Verwijder het kroontje van de tomaten, dompel ze 10 seconden onder in het kokende water en laat ze daarna meteen schrikken in ijswater. Pel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de pitjes. 

Snijd de zeeduivel in medaillons en leg ze in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en overgiet met een scheutje witte wijn. Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Draai halverwege de vis even om. 

Fruit voor de tomatencompote de sjalotten en de knoflook aan in een scheutje olijfolie. Snijd de gepelde tomaten in kleine blokjes en laat ze meebakken in de pan, samen met de tomatenpuree. Kruid met peper en zout en blus met een scheut witte wijn. Laat even doorkoken. Snijd de basilicum fijn en roer deze onder de tomatencompote. 

Serveren:

Emondeer nog enkele kerstomaatjes en snijd ze in twee. Verdeel de tomatencompote over een bord en schik er de stukken zeeduivel en de aardappeltjes op. Werk nog af de rauwe kerstomaatjes alvorens te serveren. 

Met dank aan

Stoffels Tomaten

Inspiratie & blog