Wontonsoep

Een recept van Dominique Persoone, zoals gezien in De Garde van Gert
Foto: Roos Mestdagh ©

Maak kans op een etentje bij sterrenchef Jan Tournier

Maak kans op een etentje bij sterrenchef Jan Tournier

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 wortel
1 stengel selder
0,5 prei
1 ui
3 cm gember
1 takje tijm
1 blaadje laurier
250 gr garnalenkoppen
1 snuifje chilipoeder
200 gr champignons
2 blaadjes Chinese kool
1 sjalot
2 el ricotta
1 eidooier
6 wontonvelletjes
1 el verse koriander, fijngehakt
1 el sesamolie
1 el sojasaus
olijfolie

Bereiden:

Snijd de wortel, de selder, de prei, de ui en de gember in grove stukken.

Stoof de garnalenkoppen aan in een scheutje olijfolie. Voeg de groenten, de gember, een takje tijm en een blaadje laurier toe en kruid met een snuifje chilipoeder. Laat even stoven en zet vervolgens onder met water. Breng aan de kook en laat minimum een kwartiertje pruttelen.

Hak de champignons en de sjalot fijn. Stoof ze gaar in een scheutje olie. Voeg vervolgens de ricotta en een eidooier toe zodat je een stevige vulling verkrijgt.

Snijd de Chinese kool in reepjes. Blancheer kort in gezouten water.

Spreid de wontonvelletjes uit op een uitgewrongen, vochtige handdoek. Schep een lepeltje van het champignonmengsel op elk velletje. Plooi dicht en druk de lucht er zo veel mogelijk uit. Snijd het overtollige deeg weg. Kook de wontons enkele minuten in gezouten water.

Zeef de garnalenbouillon.

Serveren:

Schep enkele reepjes van de Chinese kool in een soepkom. Schep er de garnalenbouillon en de wontons in. Werk af met enkele druppeltjes sesamolie, sojasaus, fijngehakte koriander en enkele verse grijze garnaaltjes .

Uit het boek "De Garde van Gert"

Kook mee met Gert en zijn Garde van chefs, want in het boek De Garde van Gert bundelt foodie Gert Verhulst de lekkerste gerechten van zijn kompanen uit het gelijknamige njam!-programma De Garde van Gert. Met originele recepten die je kan maken op een halfuurtje tijd van o.a. Johan Segers, Peppe Giacomazza, Roger van Damme, Jan Buytaert, Dominique Persoone, Dagny Ros Asmundsdottir, Bart Desmidt, Jan Tournier, Michaël Vrijmoed en Thierry Theys,.

Lees meer over De Garde van Gert

Inspiratie & blog