Warme salade met spek en mosseltjes

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in De Garde van Gert
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 middelgrote aardappelen
200 gr boontjes
600 gr mosselen
1 ui, in grove stukken
1 stengel groene selder, in grove stukken
0,5 ui, fijngesnipperd
100 gr gerookt spek
2 el azijn
boter -bloem
zout - peper

Bereiden:

Schil de aardappelen, spoel ze af en snij ze in blokjes. Doe de aardappelen in een pot kokend water en kook ze beetgaar. Giet ze af.

Dop de boontjes, spoel ze af onder koud stromend water en kook ze beetgaar in gezouten water. Schrik ze vervolgens onmiddellijk in ijswater.

Spoel de mosselen af onder koud stromend water. Boter een kookpot in met een klein klontje boter en doe daarin de mosselen, de gehakte selder en ajuin. Kruid met peper en kook de mosselen gaar. Haal de mosselen uit de schelp.

Smelt een klontje boter in een pan. Bak hier in de fijngesnipperde ui, de spekjes, de aardappelblokjes en de boontjes. Kruid met peper en zout.

Neem een andere pan, smelt opnieuw een klontje boter. Bloem de mosseltjes en bak ze vervolgens in de gesmolten boter. Breng op smaak met peper van de molen en de azijn. Voeg nu de mosselen bij de overige ingrediënten.

Doe het geheel in een schotel en serveer onmiddellijk.

Uit het boek "De Garde van Gert"

Kook mee met Gert en zijn Garde van chefs, want in het boek De Garde van Gert bundelt foodie Gert Verhulst de lekkerste gerechten van zijn kompanen uit het gelijknamige njam!-programma De Garde van Gert. Met originele recepten die je kan maken op een halfuurtje tijd van o.a. Johan Segers, Peppe Giacomazza, Roger van Damme, Jan Buytaert, Dominique Persoone, Dagny Ros Asmundsdottir, Bart Desmidt, Jan Tournier, Michaël Vrijmoed en Thierry Theys,.

Lees meer over De Garde van Gert

Inspiratie & blog