Varkenskotelet op de barbecue

Een recept van Michaël Vrijmoed, zoals gezien in Passe-vite

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 bintjes aardappelen
3 varkenskoteletten
4 rijpe tomaten
1 courgette
1 teentje look
2 el ketchup
1 kl rode wijnazijn
0,5 el dragon, fijngehakt
geraspte kaas
chapelure
olijfolie
peper - zout - tijm

Bereiden:

Pak de bintjes in in zilverpapier en leg ze op de barbecue. Laat ze garen gedurende 40 minuten.

Snij de tomaten in vieren en verwijder de pitjes. Snij ze vervolgens in kleine stukjes en doe ze in een ovenschaaltje samen met een takje tijm. Zet op de barbecue gedurende 10 minuten totdat je een mooie tomatencompote hebt.

Neem een vuurvaste schaal en smeer deze in met een scheutje olijfolie. Bestrooi met een snuifje peper en zout. Snij de courgette in schijfjes en leg ze in de schaal. Smeer ook de bovenkant van de schijfjes in met olijfolie en kruid ze met peper en zout.

Maak nu de kruidenolie voor het vlees. Meng een flinke scheut olijfolie met tijm, een teentje look, peper en zout. Kruid het vlees met peper en zout, smeer in met de kruidenolie.

Leg de varkenskoteletten op de barbecue en kleur ze mooi aan en laat garen.

Haal de tomaten van het vuur en doe ze in een grote mengschaal. Voeg ketchup, rode wijnazijn, peper, zout en fijngehakte dragon toe.

Haal de courgetteschijfjes van het vuur. Leg op elk schijfje een lepeltje van de tomatencompote, geraspte kaas en chapelure.

Serveren:

Neem het vlees van de barbecue en laat het even rusten. Snij het vervolgens in plakjes en serveer met de courgetteschijfjes en de aardappels. 

Inspiratie & blog