Trofie met boontjes, aardappelen en speck

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 g trofie
50 g boter
peper
2 sjalotjes
400 g dungesneden speck

Bereiden:

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 op 1 cm. Kook de Keniaboontjes in gezouten water, giet ze af en verfris ze goed.

Kook de trofie samen met de aardappelen minstens 10 minuten in gezouten water. Giet af en leg er de boter op. Kruid met peper van de molen en zout.

Snij ondertussen de sjalotjes fijn en stoof in de olijfolie. Voeg er de Keniaboontjes bij en kruid met peper van de molen en zout. Meng voorzichtig door de pasta.

Serveren:

Verdeel de trofie over de warme pastaborden. Leg de plakjes speck op de warme pasta. Schaaf er aan tafel de Parmezaanse kaas over.

Uit het boek "Pasta power"

Veelzijdig, snel klaar, niet te duur en altijd lekker: pasta is een succes in elke keuken! Zeker met dit boek als leidraad. Naast de klassiekers zoals spaghetti carbonara, spaghetti bolognaise en een traditionele lasagne, vind je in dit boek ook de heerlijkste soepen met pasta, koude gerechten en verrassende combinaties.

Wat dacht je van een heerlijke linguine met pesto en tonijn, een zalig bord gnocchi met boschampignons, of een pittige pappardelle all’ arrabbiata? Bovendien bevat dit boek hét recept om zelf je pastadeeg te maken. Kortom, een must voor elke pastaliefhebber.

Dit boek biedt je 50 overheerlijke pastarecepten, om meteen mee aan de slag te gaan! Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Pasta power
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-697-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys en Bram Debaest
Lees meer over Pasta power

Inspiratie & blog