Traditionele Italiaanse tiramisu

Een recept van Flo Croonenberghs

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
100 gr eidooiers
30 gr suiker
150 gr eiwit
100 gr suiker
110 gr bloem
85 gr maïszetmeel
200 ml espresso
175 gr suiker
85 gr eidooiers
500 gr mascarpone
cacaopoeder

Bereiden:

Klop de dooiers met 30 gram suiker luchtig op. Klop ondertussen de eiwitten met 100 gram suiker op tot stevige pieken. Spatel de opgeklopte eiwitten zorgvuldig onder de dooiers. Zeef de bloem en het maïszetmeel en spatel deze tot slot ook onder het beslag. Schep het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje. Bekleed een bakplaat voor met bakpapier en warm de oven voor op 210°C.  Spuit lange vingers van ongeveer 8 cm op de bakplaat en zeef er wat poedersuiker over. Bak de lange vingers 8-9 minuten op 210°C. Laat ze vervolgens afkoelen. 

Zet de espresso en laat lichtjes afkoelen. 

Maak nu de mascarpone vulling. Klop de dooiers en suiker in een keukenrobot 10 minuten op, op hoge snelheid. Het mengsel moet bleek zijn en verdubbeld van volume. Voeg nu de mascarpone toe en klop nog even op hoge snelheid tot alles goed onder elkaar gemengd is. 

Neem glaasjes, dompel enkele lange vingers onder in de koffie en leg ze op de bodem van de glaasjes. Lepel er wat mascarponecrème over. Herhaal deze stappen tot de glaasjes gevuld zijn. 

Serveren:

Werk de tiramisuglaasjes af door ze te bestrooien met wat cacaopoeder. Laat minimum 3 uur opstijven in de frigo alvorens te serveren.

Inspiratie & blog