Tostadas met krab en avocado

Een recept van Stephanie Bex
Foto: Stephanie Bex ©

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 teentje look
2 limoenen, het sap
2 tortillavellen
1 potje krabvlees
1 potje zure room
1 stengel lente-ui
pikante chilisaus

Bereiden:

Lepel het vruchtvlees uit de avocado’s en doe het in de blender. Voeg een teentje look, het sap van twee limoenen, peper en zout toe. Mix glad. 

Stans met een kleine dresseerring rondjes uit de tortillavellen. Frituur ze 1 à 2 minuten in de friteuse op 160 graden en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. 

Smeer op elk tortillarondje een beetje avocadopuree en leg er wat krabvlees bovenop. Werk af met een toefje zure room, lente-ui en pikante saus. 

Maak ook: tex mex rolletjes met guacamole 

Uit het boek "Njammie!"

Stephanie Bex is een happy foodie die dag in, dag uit gepassioneerd bezig is met eten, koken en recepten bedenken. Achter de schermen van de kookzender njam! werkt Stephanie aan de website, post ze leuke content op de socials en fotografeert ze op de set. Op het scherm kan je haar aan het werk zien in het online programma njammie! en dan denk je telkens: “hé, maar dat is een leuk recept!”, maar vooral: “hé, dat kan ik ook!” dus bij deze: challenge accepted; aan de slag!

Ontdek in dit kookboek 90 makkelijke recepten voor elk moment van de dag. Gaande van ontbijt, lunch, hoofdgerechten, desserts, drankjes, snacks en hapjes tot eetbare cadeautjes. Geniet ervan! 

Lees meer over Njammie!

Inspiratie & blog