Tex mex rolletjes met guacamole

Een recept van Stephanie Bex, zoals gezien in Njammie!
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 pak loempiavellen
500 gr gehakt
150 gr rode bonen
150 gr maïs
1 el tacokruiden
1 handje korianderblaadjes, fijngehakt
guacamole
olijfolie

Bereiden:

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak er het gehakt en de paprikablokjes in. Voeg vervolgens de rode bonen en de maïs toe. Breng het geheel op smaak met tacokruiden en fijngehakte koriander. 

Neem een loempiavel en leg daarop een lepeltje van het gehaktmengsel. Vouw dicht en rol op. Plak de randjes dicht met wat losgeklopt ei. 

Frituur de tex mex rolletjes 4 à 5 minuutjes op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn en serveer ze vervolgens met guacamole als dipsaus. 

Maak ook: tostadas met krab en avocado

Uit het boek "Njammie!"

Stephanie Bex is een happy foodie die dag in, dag uit gepassioneerd bezig is met eten, koken en recepten bedenken. Achter de schermen van de kookzender njam! werkt Stephanie aan de website, post ze leuke content op de socials en fotografeert ze op de set. Op het scherm kan je haar aan het werk zien in het online programma njammie! en dan denk je telkens: “hé, maar dat is een leuk recept!”, maar vooral: “hé, dat kan ik ook!” dus bij deze: challenge accepted; aan de slag!

Ontdek in dit kookboek 90 makkelijke recepten voor elk moment van de dag. Gaande van ontbijt, lunch, hoofdgerechten, desserts, drankjes, snacks en hapjes tot eetbare cadeautjes. Geniet ervan! 

Lees meer over Njammie!

Inspiratie & blog