Tomate crevette met grijze garnalen en ovenfrietjes

Uit het boek Heerlijk simpel
Foto: Foodphoto ©

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kg voorgesneden frietjes
10 gr krulpeterselie
2 sjalotten
4 el mayonaise
1 scheutje witte wijnazijn
peper - zout
olijfolie

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 ÅãC en bedek een bakplaat met bakpapier.

Hussel de frietjes op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Zorg ervoor dat de frietjes voldoende uit elkaar liggen, dan bakken ze mooier. Neem eventueel een tweede bakplaat om de frietjes over te verdelen. Schuif 20 minuten hoog in de oven tot de frietjes goudbruin en knapperig zijn. Schep halverwege eens om.

Maak ondertussen de tomate crevette. Versnipper de krulpeterselie. Snipper de sjalotten heel fijn. Trek de bladeren van de kropsla in grove stukken. Snijd de hoedjes van de tomaten en lepel de zaadjes eruit (zie tip). Kruid de tomaten vanbinnen met een snufje zout en flink wat zwarte peper.

Schep de garnalen in een kommetje om met de mayonaise (bewaar een beetje voor bij de frietjes) en de helft van de peterselie. Kruid met flink wat zwarte peper. Schep de garnalen in de tomaten en zet de hoedjes er weer op.

Meng de kropsla in een kom met de sjalot, de rest van de peterselie, een scheutje olijfolie, de wittewijnazijn en een snuf zout en zwarte peper.

Controleer of de frietjes gaar zijn. Serveer ze bij de tomate crevette met de salade. Schep er nog een dot mayonaise bij.

Inspiratie & blog