Tiramisu met appel, gemarineerd in limoncello

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in De Gastentafel
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
6 eieren
250 ml limoncello
100 gr suiker
250 gr mascarpone
500 ml room
250 ml water
2 appels
1 el ongemalen koffiebonen
1 pak lange vingers
witte chocoladeschilfers

Bereiden:

Scheid de eieren. Zet 6 eiwitten en 3 eidooiers opzij.

Giet de limoncello in een steelpannetje op het vuur en laat een half uur inkoken.

Klop de eiwitten stijf, voeg er vervolgens ⅓ van de suiker aan toe en klop nog even verder. Klop de eigelen samen met ⅓ van de suiker schuimig. Voeg er de mascarpone aan toe. Klop ook de room op met ⅓ van de suiker. Voeg alles samen en meng onder mekaar tot een homogene massa. Doe het beslag in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.

Meng de limoncello met het water. 

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Doe de blokjes bij de limoncello. Voeg er nog de koffiebonen aan toe en laat opnieuw inkoken. Giet de inhoud van het steelpannetje door een zeef en vang de appelblokjes op. Verwijder de koffieboontjes. 

Serveren:

Spuit een laagje van het tiramisubeslag in een kommetje. Doop de lange vingers in de limoncello en schik ze bovenop het beslag. Strooi er appelblokjes over en spuit opnieuw een laag van het tiramisubeslag erover. Werk af met enkele koffiebonen en witte chocoladeschilfers. 

Uit het boek "De Gastentafel"

Een etentje organiseren voor vrienden of familie, leuk! Maar hoe zorg je ervoor dat je niet de hele tijd met potten en pannen in de weer bent terwijl je gasten er zijn? En dat je niets vergeet? Een goede voorbereiding maakt het verschil tussen een stresserende avond of heerlijk ontspannen samenzijn rond een tafel vol lekkers waar jij en je gasten, met volle teugen van kunnen genieten! De Gastentafel serveert 10 menu's die je bijna volledig op voorhand kan maken, voorzien van een handige boodschappenlijst waarop alle ingrediënten staan die je nodig hebt. Maar er is meer! Elk menu wordt voorafgegaan door een overzicht waarop je stap voor stap de voorbereidingen van de gerechten kan volgen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Laat je leiden door de njam-chefs, blijf ontspannen tijdens het koken en geniet van het vooruitzicht op een gezellige avond!

Lees meer over De Gastentafel

Inspiratie & blog