Tiramisu met aardbeien

Een recept van Roger van Damme

Het Hageland, zoveel om van te proeven

Het Hageland, zoveel om van te proeven

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 gr mascarpone
40 gr bloemsuiker
1 limoen ,het sap
75 gr volle yoghurt
75 gr mascarpone
30 gr bloemsuiker
75 gr room, opgeklopt
80 cl water
800 gr kristalsuiker
20 gr hibiscusthee
6 kardemomzaadjes
200 gr frambozenpuree
7,5 cl vlierbloesemsiroop
1 flesje kriekbier
50 cl citroensap
1 groot pak lange vingers
enkele blaadjes basilicum
enkele frambozen, braambessen en rode bessen

Bereiden:

Mascarponecrème: Meng alle ingrediënten in een kom. Als de massa zou schiften, verwarm deze dan een beetje en roer tot je opnieuw een gladde emulsie krijgt.

Aardbeienmousse: Meng de yoghurt, mascarpone en bloemsuiker en klop met een klopper of handmixer tot een smeuïge massa. Verwarm ¼ van de aardbeienpuree. Knijp de geweekte gelatine uit en los op in de puree. Roer het mengsel door de overige aardbeienpuree. Voeg toe aan de koude massa van yoghurt en mascarpone tot je een egaal, zachtroze mengsel hebt. Spatel er de opgeklopte room onder.

Siroop: Meng het water met de kristalsuiker en breng aan de kook tot alle suiker is opgelost. Voeg de hibiscusthee en kardemomzaadjes toe samen met de vloeibare ingrediënten (puree, siroop, kriekbier en citroensap). Neem de pan van het vuur en laat 20 minuten trekken. Knijp de geweekte gelatine uit en los op in de infusie. Giet de infusie door een fijne zeef.

Opbouw: Giet een laag aardbeienmousse in een schaal. Dompel de lange vingers in de siroop. Beleg de laag aardbeienmousse vervolgens met de lange vingers. Beleg dit nu met een laag fijngesneden aardbeien. Giet de mascarponecrème erover.

Serveren:

Werk verder af met een nieuwe laag aardbeien en bestrooi met wat fijngesneden basilicum. Versier eventueel met wat frambozen, braambessen en rode bessen. Strooi er wat bloemsuiker over.

Met dank aan

Hoogstraten Strawberries

Inspiratie & blog