Taco's met gegrilde gamba's en ananas

Foto: Remko Kraaijeveld ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
0,5 ananas, geschild en in schijven van 1 cm
8 kleine tortilla's
200 gr guacamole
100 gr feta, verkruimeld
2 el fijngehakte pistachenootjes
1 limoen, in partjes
2 el boter
3 knoflooktenen, grof gehakt
4 el ketchup
4 el chipotle-tabasco
1 el sojasaus
500 gr gepelde gamba's
5 jalapeño
1 sjalot
2 el groene tabasco
1 limoen, het sap
BBQ of gril voor direct grillen
gietijzeren grillrooster

Bereiden:

Smelt in een pan de boter en fruit hier de knoflook in aan. Voeg ketchup, chipotletabasco en sojasaus toe en roer goed door. Laat het mengsel afkoelen en marineer hierin de gamba’s minimaal 1 uur in de koelkast.

Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Halveer de jalapeño’s, pel de sjalot en snijd door de helft. Gril de jalapeño’s en sjalot tot deze geblakerd en zacht geworden zijn. Hak ze fijn, meng ze met groene tabasco en limoensap en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Gril de schijven ananas tot deze mooie grillmarks hebben en het vruchtvlees zacht geworden is. Snijd de gegrilde ananas in blokjes en zet opzij. Gril de gemarineerde gamba’s rondom tot ze lichtroze zijn geworden. Let op dat je ze niet te lang grilt, want dan worden ze stug en taai.

Verwarm de tortilla’s kort op de BBQ en vul ze met de guacamole, gegrilde gamba’s, gegrilde-jalapeñosalsa, feta, pistachenootjes en korianderblaadjes en serveer met schijfjes limoen.

Inspiratie & blog