Swirl koekjes

Een recept van Julie Van den Driesschen

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
120 gr zachte boter
150 gr kristalsuiker
1 ei
1 snuifje zout
enkele druppels vanille-extract
enkele druppels kleurstof

Bereiden:

Klop de zachte boter met de suiker luchtig. Voeg het ei, zout en vanille-extract toe. Klop verder tot een gladde massa. Voeg als laatste de bloem toe en meng met een spatel tot een mooi beslag. Dit is nu nog vrij plakkerig.

Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en voeg aan de ene helft een paar druppels kleurstof naar keuze toe. Meng goed tot de kleurstof mooi verdeeld is. 

Plaats de deegjes 10 minuten in de koelkast. 

Rol het naturel zanddeeg uit tot een rechthoek van ongeveer 15x20 cm. Dit doe je best tussen twee vellen vershoudfolie lichtjes bebloemd zodat het niet kleeft. Plaats 15 min in de koelkast. Doe hetzelfde voor het gekleurde zanddeeg. 

Haal de twee vellen koekjesdeeg uit de koelkast en leg ze op elkaar. Rol voorzichtig in de lengte het deeg op tot je een rol krijgt. Wikkel goed in vershoudfolie en plaats een laatste keer voor minstens 2 uur in de koelkast. 

Snijd de uiteinden van de rol en snijd plakjes van ongeveer 0,5 cm van het deeg. Plaats de ronde koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze af in een voorverwarmde oven van 180° graden voor circa 7 à 8 minuten. 

Inspiratie & blog