Spaghetti carbonara

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
0,5 botje basilicum
2 teentjes look
2 cl olijfolie
2 sjalotjes
500 g spaghetti
300 g gerookt spek, in blokjes
2 dl witte wijn
3 dl room
pepper van de molen - zout

Bereiden:

Maal de basilicumblaadjes en de teentjes look met de olijfolie in de blender. Bewaar een viertal takjes basilicum voor de afwerking.

Snij de sjalotjes fijn. Kook de spaghetti in een grote hoeveelheid gezouten water. Bak ondertussen
de spekblokjes samen met de sjalotjes in wat olijfolie.

Blus met de witte wijn en laat even loskoken. Voeg nu de room toe en laat even voortkoken. Doe er op het einde van de bereiding de basilicumolie bij.

Kruid flink met peper van de molen, maar wees zuinig met zout omwille van het spek. Giet de al dente gekookte spaghetti af en voeg zonder te spoelen bij de room.

Serveren:

Serveer op een warm pastabord. Werk af met een blaadje basilicum. Rasp aan tafel de Parmezaanse kaas rijkelijk over de borden.

Uit het boek "Pasta power"

Veelzijdig, snel klaar, niet te duur en altijd lekker: pasta is een succes in elke keuken! Zeker met dit boek als leidraad. Naast de klassiekers zoals spaghetti carbonara, spaghetti bolognaise en een traditionele lasagne, vind je in dit boek ook de heerlijkste soepen met pasta, koude gerechten en verrassende combinaties.

Wat dacht je van een heerlijke linguine met pesto en tonijn, een zalig bord gnocchi met boschampignons, of een pittige pappardelle all’ arrabbiata? Bovendien bevat dit boek hét recept om zelf je pastadeeg te maken. Kortom, een must voor elke pastaliefhebber.

Dit boek biedt je 50 overheerlijke pastarecepten, om meteen mee aan de slag te gaan! Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Pasta power
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-697-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys en Bram Debaest
Lees meer over Pasta power

Inspiratie & blog