Snelle videe

Een recept van Roger van Damme, zoals gezien in De Garde van Gert
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 vel bladerdeeg
1 eigeel
250 gr gemengd gehakt
2 kipfilets, in reepjes
1 blokje kippenbouillon
1 kl curry
250 gr Parijse champignons
1 el peterselie, fijngehakt
enkele druppels citroensap
100 g boter
4 el bloem
500 ml kippenfond
enkele takjes kervel

Bereiden:

Steek uit het vel bladerdeeg met een grote dresseerring 4 rondjes. Snijd uit 2 van de vier rondjes met een kleinere dresseerring nog twee kleine rondjes. Leg de twee kleine rondjes op een bakplaat (dit zijn de hoedjes) en leg de twee grote rondjes met een gat in het midden bovenop de rondjes zonder gat. Leg deze ook op de bakplaat en besmeer ze allemaal met een laagje eigeel. Plaats de bakplaat 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Rol balletjes van het gehakt.

Pocheer eerst de kippenreepjes in een pot kokend water met een blokje kippenbouillon erbij. Schep de kip uit het bouillon met een schuimspaan en pocheer vervolgens de balletjes.

Maak een roux door de boter te smelten in een pot op het vuur en er de bloem en vervolgens de kippenfond aan toe te voegen. Roer tot een gladde, dikke saus en kruid met een snuifje curry.

Snijd de champignons in plakjes en roer ze onder de saus. Voeg ook de kip, de balletjes en de fijngehakte peterselie toe. Fris de saus op met enkele druppels citroensap.

Schik de bladerdeegkoekjes in het midden van een groot bord. Vul op met de vol-au-vent en zet het bladerdeeghoedje er bovenop. Werk af met een takje verse peterselie en een takje kervel.

Uit het boek "De Garde van Gert"

Kook mee met Gert en zijn Garde van chefs, want in het boek De Garde van Gert bundelt foodie Gert Verhulst de lekkerste gerechten van zijn kompanen uit het gelijknamige njam!-programma De Garde van Gert. Met originele recepten die je kan maken op een halfuurtje tijd van o.a. Johan Segers, Peppe Giacomazza, Roger van Damme, Jan Buytaert, Dominique Persoone, Dagny Ros Asmundsdottir, Bart Desmidt, Jan Tournier, Michaël Vrijmoed en Thierry Theys,.

Lees meer over De Garde van Gert

Inspiratie & blog