Pulled pork taco's

Een recept van Virginie Schoelinck
Foto: Roos Mestdagh ©

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kg varkensschouder
450 ml appelciderazijn
500 ml barbecuesaus
8 tortilla's
0,13 rode kool
2 limoentjes
1 bussel koriander
2 rode chilipepers
1 el chilipoeder
1 el paprikapoeder
1 el lookpoeder
2 el gedroogde tijm
1 tl gemalen zwarte peper
0,5 tl cayennepeper
1 kl zout
3 el bruine suiker

Bereiden:

Meng alle ingrediënten voor de kruidenrub in een kommetje. Wrijf de varkensschouder er mee in. Verpak het vlees in plasticfolie en laat het minimum twee uur rusten in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 120 graden. Bak ondertussen de varkensschouder langs alle kanten aan in een grote pan. Leg het vlees in een ovenschaal, voeg de uien toe en giet er de appelazijn bij. Laat het vlees 8 à 10 uur garen. Controleer ieder uur het vocht en lepel het telkens over de varkensschouder. Is er geen vocht meer? Voeg dan extra appelciderazijn toe. Op deze manier blijft het vlees lekker mals. Bedek het vlees na vier uur met aluminiumfolie. Het laatste half uurtje mag je de temperatuur verhogen naar 175 graden. 

Trek het vlees met een vork uit elkaar. Het vlees moet dradig en makkelijk los te trekken zijn. Is dit niet het geval? Dan moet de varkensschouder nog wat langer in de oven. 

Serveren: 

Meng de pulled pork met de barbecuesaus. Vul de taco’s met de pulled pork en fijngesneden groentjes. Werk af met stukjes rode chilipeper en partjes limoen. 

Tip: In veel supermarkten kan je tegenwoordig kant-en-klare pulled pork vinden. Als je die wilt gebruiken voor dit recept hoef je er enkel nog de barbecuesaus onder te mengen. 

Inspiratie & blog