Prosecco cake

Een recept van Julie Van den Driesschen
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 gr fijne suiker
1 kl bakpoeder
1 snuifje zout
140 gr zonnebloemolie
3 eieren
120 gr prosecco
2 el vlierbloesemsiroop (of zeste van 1 citroen)
250 gr zachte boter
450 gr bloemsuiker
80 gr prosecco
2 el vlierbloesemsiroop (optioneel)
bloemen
citroenzeste

Bereiden:

Meng de suiker, zelfrijzende bloem, bakpoeder en zout in een mengkom. Meng de natte ingrediënten als zonnebloemolie, eieren, prosecco in een andere kom. 

Voeg de natte ingrediënten toe bij de droge en meng goed los met een garde of elektrische klopper. Voeg als laatste de vlierbloesemsiroop (of zeste van 1 citroen) toe.

Doe het beslag in een ingevette springvorm (diameter 18 cm) en bak circa 50 minuten in een voorverwarmde oven van 160° graden (hetelucht). 

Controleer met een satéprikker in het midden of de taart volledig gaar is en haal uit de oven. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder afkoelen zonder vorm op een rooster. 

Klop de zachte boter luchtig en voeg voorzichtig de bloemsuiker toe. Vervolgens de prosecco (en vlierbloesemsiroop). Klop goed verder tot je een luchtige botercrème hebt. 

Snij de top van je cake en vervolgens snij je ze doormidden (en besprenkel met een beetje prosecco). Vervolgens smeer je een laag botercrème (voor de liefhebbers: je kan ook stukjes gekonfijte gember toevoegen). Bekleed de taart volledig met een laagje botercrème en werk af naar keuze. 

Inspiratie & blog