Pizza met kerstomaatjes, buffelmozzarella en parmezaan

Een recept van Peppe Giacomazza
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek sprankelende receptinspiratie en maak deze feestperiode onvergetelijk met Piper Heidsieck

Ontdek sprankelende receptinspiratie en maak deze feestperiode onvergetelijk met Piper Heidsieck

Ingrediënten

pizza pizza's Even geduld...
1 portie pizzadeeg
125 gr buffelmozzarella
1 tl gedroogde oregano
150 gr parmezaanschilfers
basilicumblaadjes
zout - zwarte peper

Deze pizza is een hommage aan Gianni Agnelli, voormalig hoofd van Fiat en eigenaar van voetbalclub Juventus, waar Peppe een trouwe fan van is. Behalve ‘Advocaat’ - hij haalde inderdaad een diploma Rechten - werd hij ook de Koning van Italië genoemd, omdat hij vier procent van het BNP van Italië controleerde. Voor een machtig zakenman kleedde hij zich erg modieus, zelfs een beetje excentriek.

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 250°C en rol het pizzadeeg uit. Prik met een vork gaatjes in de bodem en beleg met de kerstomaatjes. Laat een bolletje buffelmozzarella van 125 gram uitlekken en dep het goed droog.

Scheur de mozzarella in stukjes en strooi over de pizzabodem. Kruid met droge oregano en breng verder op smaak met zout en peper.

Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi voor het opdienen met basilicumsnippers en parmezaanschilfers.

Uit het boek "Peppe’s Bella Vita"

Waar is het leven mooier dan in een échte Italiaanse pizzeria? In de keuken van een volkse trattoria in Bologna misschien, waar een struise mamma puur op buikgevoel de pasta maakt, zoals moeder het haar heeft geleerd. Of op het rijstfestival op het platteland van Verona. Honderden koks maken er hun beste risotto klaar, honderdduizenden mensen proeven en genieten. Je gelooft je ogen niet!

In mijn vorige boek Njamma Mia! hebben we al een reis gemaakt langs de twintig Italiaanse regio’s. Nu keren we terug voor de drie gerechten die het leven in Italië smaak geven: pizza, pasta en risotto. Ik verklap je alle keukengeheimen en vertel je ook de verhalen, legendes en tradities achter de producten en recepten. Mijn broer Gaspare selecteerde lekkere Italiaanse wijnen en er zijn zelfs adresjes voor wie op reis wil naar Napels, Bologna of Verona.

Hoe bak je een luchtige, krokante pizza? Met welke rijst maak je de beste risotto? En hoe voorkom je dat ravioli openbarst tijdens het koken? In dit boek leg ik je de spelregels voor pizza, pasta en risotto in detail uit. De basisrecepten worden stap voor stap getoond en zijn het vertrekpunt voor veertig heerlijke recepten. Sommige heb je misschien gezien op njam! of geproefd in La Botte, andere ontdek je hier voor het eerst.

Aan de slag dus! Italiaans koken is reizen, een verhaal vertellen met ingrediënten en feestvieren met al je zintuigen. Dek de tafel, nodig je vrienden en familie uit en het feest kan beginnen! La vita è bella… in cucina ed a tavola!

  • Titel: Peppe’s Bella Vita
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-839-8
  • Pagina's: 216
  • Fotografie: Roos Mestdagh en Koen Bauters
Lees meer over Peppe’s Bella Vita

Inspiratie & blog